• Στα Γιάννενα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα βρεθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τιμώντας με την παρουσία της τις επετειακές εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια» της πρωτεύουσας της Ηπείρου.
Μάλιστα, η Πρόεδρος θα παραμείνει στην περιοχή σχεδόν επί τριήμερο και θα συνοδεύεται σε όλη τη διάρκειά του από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Η επίσκεψή της θα ξεκινήσει από το ορεινό Μέτσοβο στο οποίο θα βρεθεί το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου. Μεταξύ άλλων, η κ. Σακελλαροπούλου θα ξεναγηθεί στην Πινακοθήκη Αβέρωφ καθώς και σε άλλα αξιοθέατα της περιοχής.
Το πρόγραμμά της
Στα Γιάννενα θα φτάσει το μεσημέρι της Κυριακής, 20 Φεβρουαρίου και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα βρεθεί στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών προκειμένου να εγκαινιάσει έκθεση η οποία θα έχει στο επίκεντρο τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Ακολούθως, θα παραστεί στην πανηγυρική εκδήλωση του Δήμου για την 109η επέτειο της πόλης μας από τον τουρκικό ζυγό. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό με ποιο τρόπο θα γίνει η εκδήλωση, καθώς δεν έχει καταρτιστεί το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων. Πέρυσι πάντως ήταν διαδικτυακή, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απευθύνει ομιλία.
Ανήμερα της επετείου, τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία που θα γίνει στη Μητρόπολη Ιωαννίνων, ακολούθως θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο Μπιζανομάχων και, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα παρακολουθήσει την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Αυτό είναι κάτι που θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες. Πέρυσι πάντως παρέλαση δεν έγινε λόγω των μέτρων προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού.
Το ακριβές πρόγραμμα της κ. Σακελλαροπούλου αναμένεται να ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες από την Προεδρία της Δημοκρατίας.