• Τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διανομή 210.000 σχολικών γευμάτων στα σχολεία, διαβεβαίωσε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα, η κ. Μιχαηλίδου απέρριψε την κατηγορία για καθυστερήσεις και φέτος στη διανομή σχολικών γευμάτων, καθώς και τον ισχυρισμό ότι το πρόγραμμα καλύπτει μόλις το 10% των μαθητών.
Όπως, μεταξύ άλλων υποστήριξε η βουλευτής του ΚΚΕ «Υπάρχουν και φέτος καθυστερήσεις στη διανομή σχολικών γευμάτων. Μόνο το 10% των μαθητών λαμβάνει σχολικό γεύμα….».
Στην απάντησή της η υφυπουργός Δ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι «για πρώτη φορά θα ξεκινήσει τόσο νωρίς το πρόγραμμα διανομής 210.000 σχολικών γευμάτων το οποίο, με δεδομένο ότι είναι μισό εκατομμύριο οι μαθητές, καλύπτει το 40% των μαθητών και θα δοθούν σε 15% παραπάνω σχολεία φέτος». Και συμπλήρωσε ότι «τα προηγούμενα χρόνια ξεκινούσε η διανομή ακόμα και τον Απρίλιο. Πρώτη φορά ξεκινά τόσο νωρίς την ώρα που πρέπει, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, και αυτό είναι μια κατάκτηση του υπουργείου. Ήδη η διαδικασία έχει ξεκινήσει».
Η υφυπουργός διευκρίνισε ακόμη ότι δεν μπορούσε νωρίτερα να ξεκινήσει η διαδικασία, καθώς πρέπει πρώτα να ερωτηθούν οι γονείς αν θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και με βάσει τις απαντήσεις καθορίζεται ο ακριβής αριθμός των σχολικών γευμάτων.