ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» ψάχνει συνεργασίες ενόψει εκλογών 2023

10 Δεκ 2022 • 09:34
Το «Κοινό των Ηπειρωτών» ψάχνει συνεργασίες ενόψει εκλογών 2023

• Την ετήσια Ολομέλεια πραγματοποίησε πρόσφατα η περιφερειακή παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών», στο συνεδριακό κέντρο της περιφέρειας Ηπείρου, παρουσία περιφερειακών Συμβούλων, ιδρυτικών – ενεργών μελών και φίλων της παράταξης. Στη συζήτηση συμμετείχαν η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ο συντονιστής της ΝΕ Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάββας Δημητριάδης, το μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Στέφος και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Γιάννενα – Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης.

Στην εισήγησή του, ο επικεφαλής Γιώργος Ζάψας, έκανε εκτενή απολογισμό δράσης, μέσα κι έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχόλησαν την παράταξη, στις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις των επτά Περιφερειακών Συμβούλων, για όλες τις περιφερειακές Ενότητες, σε Γιάννενα, Άρτα, Θεσπρωτία και Πρέβεζα και έγινε συζήτηση για το μέλλον της περιφερειακής παράταξης, 10 μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η αποτίμηση του έργου της παράταξης, από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, κρίνεται θετική. 

Στην Ολομέλεια συζητήθηκε η προοπτική και το μέλλον της παράταξης. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «προέχει η ενεργοποίηση όλων στο πλευρό των εκλεγμένων περιφερειακών Συμβούλων για την υποστήριξη και την ανάδειξη της δουλειάς που γίνεται και ζητήθηκε η ετοιμότητα και η διαθεσιμότητα των στελεχών της για την προετοιμασία ενόψει των επόμενων περιφερειακών εκλογών.

»Εκτιμήθηκε ότι, η επαναλαμβανόμενη εκλογή Καχριμάνη στην Ήπειρο, απόρροια ενός καλοστημένου πελατειακού μηχανισμού παλαιοκομματικής κοπής, αλλά και η καθεστωτικού τύπου διοίκηση που ασκεί, από καιρό, έχει λάβει τα χαρακτηριστικά ενός ιδιότυπου περιφερειακού συστήματος εξουσίας και πρέπει να αντιμετωπιστεί με την συγκρότηση ενός δυναμικού συνεργατικού αυτοδιοικητικού σχήματος ανατροπής με φίλιες πολιτικά δυνάμεις, που θα γεννήσει μια νέα περιφερειακή παράταξη, η οποία θα διεκδικήσει τη διοίκηση της περιφέρειας το 2023».

Κατά την Ολομέλεια αποφασίστηκε η διεύρυνση της Γραμματείας και η αναδιάταξη των ομάδων εργασίας της παράταξης. Συμφωνήθηκε να συνέλθει σε νέα Ολομέλεια, αμέσως μετά τις γιορτές, να προχωρήσει στην επικαιροποίηση του προγράμματος και στην οργάνωση του διαλόγου με άλλες αυτοδιοικητικές δυνάμεις, διερευνώντας δυνατότητες συνεργασίας ενόψει των εκλογών του 2023.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.