ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καθημερινή η μάχη της ΕΛ.ΑΣ. με την μικροεγκληματικότητα στην Ήπειρο!

20 Απρ 2023 • 07:42
Καθημερινή η μάχη της ΕΛ.ΑΣ. με την  μικροεγκληματικότητα στην Ήπειρο!

• Σε εγρήγορση βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές της Ηπείρου, δίνοντας καθημερινά μάχη με την μικροεγκληματικότητα. 

Τα τελευταία 24ωρα εξιχνίασαν διάφορες υποθέσεις, από κλοπές, μέχρι παράνομες μεταφορές μεταναστών και περιστατικά βανδαλισμών.

• Στα Γιάννενα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας εξιχνίασε κλοπή σε πρατήριο υγρών καυσίμων που έλαβε χώρα αργά το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν συνολικά 7 ημεδαποί, που κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, σωματικής βλάβης και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, προφασιζόμενοι τους πελάτες, μετέβησαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε βενζινάδικο, όπου οι 5 από αυτούς σκόπιμα διαπληκτίστηκαν με υπάλληλο για να τον απασχολήσουν, προκαλώντας σε αυτόν σωματικές βλάβες καθώς και φθορές στο κατάστημα, ενώ ταυτόχρονα οι άλλοι δύο συνεργοί τους αφαίρεσαν προϊόντα αξίας 50 ευρώ. 

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία όλων των εμπλεκόμενων, ενώ τα δύο άτομα που είχαν προβεί στην κλοπή των προϊόντων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Μετέφερε παράτυπο μετανάστη

• Σε περιοχή της Θεσπρωτίας συνελήφθη από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, βρέθηκε να επιβαίνει ως συνοδηγός αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. 

Από την έρευνα προέκυψε, ότι κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησής τους, ο οδηγός είχε παραλάβει τον αλλοδαπό από περιοχή κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, μέσω των οποίων είχε εισέλθει νωρίτερα εκείνος στην ελληνική επικράτεια, προκειμένου στη συνέχεια να τον προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας. 

Το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ημεδαπού, κατασχέθηκε, καθώς και χρηματικό ποσό 2.600 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή τους. 

Και βανδαλισμοί…

• Στην Πρέβεζα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν τρεις ανήλικους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό και κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε σακίδιο που περιείχε 5 φιάλες βουτανίου (γκαζάκια), πακέτο προσανάμματα, μπουκάλι οινόπνευμα και  αναπτήρα.

Από την έρευνα που ακολούθησε από την Ασφάλεια Πρέβεζας, διαπιστώθηκε ότι λίγο νωρίτερα σε κεντρικό σημείο στην πόλη της Πρέβεζας, οι ανήλικοι είχαν προξενήσει φωτιά σε κάδο απορριμμάτων με γκαζάκι. Επιπρόσθετα, για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, γονείς των ανήλικων, για παραμέληση της εποπτείας τους. 

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.