ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μόνο νίκη θέλει απόψε ο ΠΑΣ Γιάννινα

22 Απρ 2023 • 08:21
Μόνο νίκη θέλει απόψε ο ΠΑΣ Γιάννινα

Το πιο κρίσιμο (μέχρι το επόμενο) παιχνίδι στη σειρά των Play Out δίνει σήμερα (19:15) ο ΠΑΣ Γιάννινα που υποδέχεται για την 4η αγωνιστική στο «Ζωσιμάδες» την ομάδα του Παναιτωλικού.

Η γιαννιώτικη ομάδα ψάχνει την πρώτη της νίκη σε αυτή τη διαδικασία που θα της δώσει μεγάλη βαθμολογική αλλά και ψυχολογική ανάσα αφού μετά τις δύο ήττες από Λαμία και ΟΦΗ η απόσταση από τις θέσεις του υποβιβασμού έχει μειωθεί δραματικά. 

Η νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο σημερινό παιχνίδι είναι μονόδρομος μιας και την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας με τον Ιωνικό.

Ο Θανάσης Στάικος θα έχει στο οπλοστάσιο του για το ματς με τον Παναιτωλικό τρεις σημαντικές επιστροφές αφού στην αποστολή βρίσκονται οι Παντελάκης, Σόρια και Κόντε.

Μετά από δύο μήνες επιστρέφει ο Νώντας Παντελάκης ο οποίος είχε τραυματιστεί στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης όπου υπέστη θλάση στο δικέφαλο και αναμένεται να είναι στη βασική ενδεκάδα στο αυριανό παιχνίδι, ενώ και ο Σόρια ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και είναι στη διάθεση του Στάικου.

Για πρώτη φορά μετά από 7,5 μήνες και τον σοβαρό τραυματισμό και την επέμβαση στους χιαστούς είναι στην αποστολή ο Πέδρο Κόντε.

Η αποστολή για το αυριανό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είναι η εξής: Τσιντώτας, Αθανασίου, Εραμούσπες, Σόρια, Μπορταγκαράι, Παντελάκης, Τσάβος, Μπακαδήμας, Ράντου, Πήλιος, Τζίνο, Μπιλμπάο, Λιάσος, Τζίμας, Νίνης, Λώλης, Μορέιρα, Μπάλαν, Ροσέρο, Σταματελόπουλος, Παμλίδης, Κόντε.

Εκτός είναι οι τραυματίες Καραχάλιος, Ριένστρα, Σούλης και Κιάκος και για λόγους τακτικής οι Λεό, Φοφανά, Βρακάς, Λώλης Ν., Κύρκος, Τσίρης και Μουστάκας.

Τα πλάνα του Στάικου

Με τις επιστροφές των Παντελάκη και Σόρια θα υπάρξουν αλλαγές στην ενδεκάδα αφού οι δύο παίκτες είναι έτοιμοι να πάρουν θέση βασικού.

Μία πιθανή ενδεκάδα είναι : Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Λιάσος, Τζίνο, Ροσέρο (Λώλης) Μορέιρα, Μπάλαν (Σταματελόπουλος), Παμλίδης.

Ο Κατοίκος «ρεφ» της αναμέτρησης

Ο Κωνσταντίνος Κατοίκος της ΕΠΣ Αθηνών θα διευθύνει την σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναιτωλικό για την 4η αγωνιστική των play out της Super League 1.

Βοηθοί του θα είναι οι Αντώνιος Σινιοράκης (Χανίων) και Μιχαήλ Νιδριώτης (Αθηνών). Τέταρτος θα είναι ο Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας).

Στο VAR ορίστηκε ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) με βοηθό τον Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου (Αρκαδίας).

Τέλος, παρατηρητής θα είναι ο Δαμιανός Ευθυμιάδης της ΕΠΣ Πιερίας. 

Υπερτερεί στην προϊστορία ο ΠΑΣ

26  φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες στα Γιάννινα σε επίπεδο πρωταθλημάτων Α ' Β' και Γ' Εθνικής Κατηγορίας. Οι Γιαννιώτες μετρούν 16 νίκες, έξι παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα και τέσσερις φορές ο Παναιτωλικός έφυγε νικητής από το «Ζωσιμάδες».

Σε επίπεδο τερμάτων, 36 φορές έχει σκοράρει η γιαννιώτικη ομάδα έναντι 16 της αγρινιώτικης.

Αξέχαστη ήταν η νίκη για τον ΠΑΣ τη σεζόν 2013-14 όταν πέτυχε γκολ στην εκπνοή ο Ρουμάνος Κίτσου (1-0), ενώ κατά την περασμένη σεζόν οι Γιαννιώτες επικράτησαν με σκορ 3-0 στις 6 Νοεμβρίου 2021 με γκολ των Εραμούσπε, Περέα και Κάργα.

Εκτός από το 3-0 της περσινής σεζόν, ο ΠΑΣ έχει κερδίσει άλλες τρεις φορές τον Παναιτωλικό με διαφορά τριών τερμάτων( 3-0 1966-67, 4-1 1973-74), με τελευταία τη σεζόν 2010-11 με σκορ 3-0 χάρη σε δυο γκολ του Μπακαγιόκο και ένα του Τζάνη.

Το πρώτο διπλό το πήραν οι Αγρινιώτες στα Γιάννενα στις 12 Ιανουαρίου 1997 για τη Β’ Εθνική με σκορ 2-4,ενώ στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις των δυο ομάδων ο Παναιτωλικός έφυγε νικητής τρεις φορές από το Ζωσιμάδες. Τη σεζόν 2018-19 με 0-2, στα play out της σεζόν 2020-21 με σκορ 0-1 και στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του τρέχοντος πρωταθλήματος με 1-4 χάρη σε χατ-τρικ του Νίκου Καρέλη στις 3 Οκτωβρίου 2022.

Μόλις μία φορά συναντήθηκαν οι δυο ομάδες για τη Γ’ Εθνική, όταν στις 13 Φεβρουαρίου 2005 ο ΠΑΣ επικράτησε του Παναιτωλικού με σκορ 3-1.

Κάλεσμα από Ερασιτέχνη και Σ.Φ. στον κόσμο για συστράτευση

Η κρισιμότητα της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό είναι δεδομένη για τον ΠΑΣ Γιάννινα και με ανακοινώσεις τους τόσο ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ, όσο και ο Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα καλούν τον κόσμο να στηρίξει με την παρουσία του στο γήπεδο την ομάδα για να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη.

Χωρίς Χουχούμη αλλά με Ντουάρτε ο Παναιτωλικός

Με μεσημεριανή προπόνηση ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία του Παναιτωλικού για την σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Ζωσιμάδες».

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν θα έχει στη διάθεση του τον Βαγγέλη Χουχούμη που παρότι μπήκε στις προπονήσεις δεν κρίθηκε έτοιμος για να είναι στην αποστολή αντίθετα με τον Ντουάρτε που ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

Η αποστολή του Παναιτωλικού για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ είναι η εξής: Ανέστης, Αποστολάκης, Μλάντεν, Πέδρο, Ντιας, Γκρατερόλ, Ντουάρτε, Λάρσον, Μάρτενσον, Μπουζούκης, Βοΐλης, Χουάνπι, Κολοβός, Ξενιτίδης, Μόρσει, Σενγκέλια, Τσιγγάρας, Στάγιτς, Αναστασόπουλος.

Στην  αποστολή δεν συμπεριλήφθηκε ο Αφίζ Νοσιρού ο οποίος υπέστη θλάση  καθώς και οι τραυματίες Μαλής, Χατζηθεοδωρίδης, Μπακάκης, Νταγκό και Λιάβας.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.