• Πληθαίνουν συνεχώς τα περιστατικά διακίνησης παράτυπων μεταναστών που καταγράφονται στην περιοχή μας, με την ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκεται επί ποδός σε όλη την Ήπειρο. Οι εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς, αφού το τελευταίο διάστημα έχουν εξιχνιαστεί πολλές τέτοιες υποθέσεις. Η τελευταία έλαβε χώρα στην Θεσπρωτία το βράδυ της Κυριακής, όπου αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εντόπισαν 31 αλλοδαπούς μέσα σε φορτηγό (τύπου «κλούβας»), οι οποίοι στερούνταν των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 30χρονου αλλοδαπού, ενώ συνελήφθησαν αλλοδαπός και ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.
Επεισοδιακή καταδίωξη
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ. φορτηγό που οδηγούσε ο 30χρονος, ο οποίος, αφού δεν συμμορφώθηκε σε σήμα τους, ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να διαφύγει τον αστυνομικό έλεγχο, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή πεζός.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 30χρονος είχε παραλάβει τους αλλοδαπούς από περιοχή της Πελοποννήσου, προκειμένου να τους μεταφέρει πλησίον των ελληνοαλβανικών συνόρων, έναντι χρηματικού ποσού 100 ευρώ έκαστος.
Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι κατά τη μεταφορά των παράτυπων μεταναστών, αλλοδαπός και ημεδαπή, συνεργοί του 30χρονου, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο όχημα, είχαν το ρόλο του προπομπού, ενημερώνοντας για πιθανή αστυνομική παρουσία με σκοπό την αποφυγή αστυνομικού ελέγχου.
Οι δύο παραπάνω εντοπίστηκαν λίγο αργότερα στην ευρύτερη περιοχή και συνελήφθησαν.
Ψεύτικο προφίλ
Στα άλλα νέα του αστυνομικού δελτίου, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους ο κατηγορούμενος προέβη στη δημιουργία ψεύτικων προφίλ ημεδαπής σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες που είχε αναρτήσει εκείνη στους πραγματικούς της λογαριασμούς.
Εξιχνιάστηκε κλοπή
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή, που έγινε στις 24 Μαΐου στην Άρτα και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι εισήλθαν σε μονοκατοικία ηλικιωμένης από ανασφάλιστο σημείο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.150 ευρώ και χρυσαφικά συνολικής αξίας 25.000 ευρώ.
Άλλες συλλήψεις
• Αλλοδαπός αναζητούμενος συνελήφθη από το Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών. Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης των Ανακριτών Πλημμελειοδικών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, για ληστεία – περί όπλων και περί ναρκωτικών, αντίστοιχα. Επιπλέον, σε βάρος του είχε επιβληθεί το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
• Στην Πρέβεζα συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας με ποινή φυλάκισης 3 μηνών για «απείθεια».
• Τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη στην Πρέβεζα ημεδαπός, διότι ως υπεύθυνος καφενείου, διαπιστώθηκε να κάνει χρήση μουσικής, παραβιάζοντας το προβλεπόμενο ωράριο λειτουργίας της.