Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τα έργα στο ΠΕΑΚΙ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και υπάρχει αισιοδοξία ότι το γήπεδο θα παραδοθεί προς χρήση στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στα τέλη Αυγούστου.
Ήδη σχεδόν από το μισό γήπεδο έχει ξηλωθεί ο φυσικός χλοοτάπητας και με την ολοκλήρωση του ξηλώματος και του υπόλοιπου θα πατηθεί και θα συμπληρωθεί με χαλίκι για να φτάσει στο ύψος που χρειάζεται, στη συνέχεια θα γίνουν χαντάκια προκειμένου να γίνουν τα αποστραγγιστικά, θα μπει υλικό και η τελική στρώση θα είναι η άμμος προκειμένου να γίνει η σπορά του χλοοτάπητα.
Την εξέλιξη του έργου επιβλέπει σε καθημερινή βάση ο εργολάβος που το έχει αναλάβει ενώ χθες ήταν στα Γιάννινα και πήγε στο ΠΕΑΚΙ ο Αντώνης Γκριμότσης υπεύθυνος της Grassform, που ασχολείται επισταμένα με τα γήπεδα της Super League 1, προκειμένου να δει από κοντά το στάδιο των εργασιών.
Όσον αφορά το κεντρικό γήπεδο ήδη έχει γίνει σπορά και έχουν τοποθετηθεί πινακίδες προκειμένου να μη γίνεται χρήση από αθλητές ή νεαρούς που θέλουν να παίξουν μπάλα προκειμένου να είναι έτοιμο για την έναρξη του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα που θα γίνει στο ΠΕΑΚΙ.
Δημοσιεύματα για επιστροφή Λοντίγκιν
Όλο και περισσότερο πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για ενδιαφέρον του ΠΑΣ Γιάννινα για τον Γιούρι Λοντίγκιν. Ο Ελληνορώσος τερματοφύλακας δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό ωστόσο ο ίδιος πιέζει για να αποχωρήσει μιας και δεν έχει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε και που θα περίμενε όταν έφυγε από τον ΠΑΣ για τους «πράσινους». Το μόνο σίγουρο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο ΠΑΣ που ψάχνει τερματοφύλακα δεν θα πει όχι σε πιθανή επιστροφή του Λοντίγκιν αρκεί αν βρεθεί η «χρυσή τομή» με τον ποδοσφαιριστή και τον Παναθηναϊκό.
Στα Γιάννινα ο Κάργας
Στα Γιάννινα βρίσκεται αυτές της μέρες ένας ακόμη πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιάννης Κάργας. Ο Κάργας που είναι στην πόρτα της εξόδου από τον ΠΑΟΚ βρέθηκε την Τρίτη στο ΠΕΑΚΙ όπου είχε συνομιλία με τον Διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκο αλλά και το υπόλοιπο υπαλληλικό προσωπικό της ΠΑΕ. Η επίσκεψη του στην πόλη δεν πρέπει να συνδυάζεται με μεταγραφικά σενάρια περί επιστροφής του παίκτη στον ΠΑΣ.