ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έδεσε και έσυρε αδέσποτο σκυλί με το ποδήλατό του!

11 Ιούλ 2023 • 07:30
Έδεσε και έσυρε αδέσποτο σκυλί με το ποδήλατό του!

Ένα ακόμη ζώο, σκυλί αυτή τη φορά, γνώρισε την ανθρώπινη αγριότητα σε όλο της το... μεγαλείο βασανιζόμενο από ανθρώπινο χέρι στην περιοχή μας, με τραγική κατάληξη. Περιστατικό που στο μυαλό πολλών έφερε την περίπτωση με το γαϊδουράκι, το οποίο κακοποιήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι σε χωριό του Δήμου Ζίτσας και οδηγήθηκε τελικά σε ευθανασία για να γλιτώσει την ταλαιπωρία. 

Πιο συγκεκριμένα, αλλοδαπός σε περιοχή της Πρέβεζας είχε δέσει το σκυλί, το οποίο ήταν αδέσποτο, στο ποδήλατό του και το έσερνε βασανίζοντάς το. Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ζηρού και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων. Λίγη ώρα αργότερα, και ενώ στο σημείο είχε κληθεί και αρμόδια δημοτική υπηρεσία για την περισυλλογή και φροντίδα του, ο άτυχος σκύλος κατέληξε. Από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού, που ενήργησε την προανάκριση, παραγγέλθηκε κτηνιατρική εξέταση του ζώου και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Βρέθηκε κάνναβη…

Σε άλλα νέα από το αστυνομικό δελτίο των ημερών, σε περιοχή της Πρέβεζας συνελήφθη ένας άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 43,5 γραμμαρίων. Σε έρευνα που επακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν συνολική ποσότητα 2.903 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, που ήταν τοποθετημένη σε βάζα και νάιλον συσκευασίες και κλαδιά κάνναβης στο στάδιο αποξήρανσης, βάρους 60 γραμμαρίων. 

«Ξάφριζαν» παγκάρια

Διαρρήξεις που έλαβαν χώρα σε Ναούς χωριών της Άρτας κατά το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου εξιχνίασε η τοπική Ασφάλεια. Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται συνολικά σε πέντε κλοπές και έξι απόπειρες κλοπών από εκκλησίες, από όπου αφαίρεσαν τάματα και χρήματα από τα παγκάρια συνολικού ύψους 3.500 ευρώ περίπου.

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις 

Στο μεταξύ, εξιχνιάστηκαν ύστερα από άμεσες ενέργειες του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων καταστημάτων, που έγιναν νυχτερινές ώρες στη γειτονική πόλη. Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, τελεσμένη και σε απόπειρα. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο δράστες έσπασαν γυάλινη είσοδο καφετέριας, από το ταμείο της οποίας αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 300 ευρώ, ενώ επιχείρησαν ανεπιτυχώς να εισέλθουν σε ακόμη δύο καταστήματα. Αφού ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στις παραπάνω υποθέσεις, οι «ποντικοί» εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε περιοχές της Άρτας.

Άλλες συλλήψεις

Δύο αλλοδαποί φυγόποινοι συνελήφθησαν από άνδρες του Τμήματος Πωγωνίου και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς επειδή σε βάρος του ενός εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για παραβάσεις περί αλλοδαπών, ενώ σε βάρος του άλλου υπήρχε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με ποινή φυλάκισης τριών μηνών για φθορά ξένης ιδιοκτησίας. 

Τέλος, ένας άνδρας συνελήφθη μεταμεσονύκτιες ώρες στην Πρέβεζα, διότι στο μπαράκι ιδιοκτησίας του διαπιστώθηκε να κάνει χρήση μουσικής παραβιάζοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.