ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Πρώτη προτεραιότητα οι νέοι επαγγελματίες αγρότες…

21 Ιούλ 2023 • 07:44
Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Πρώτη προτεραιότητα οι νέοι επαγγελματίες αγρότες…

• Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, Νίκο Παυλονάσιο, καθώς και με μέλη της Ένωσης είχε χθες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτ. Αυγενάκης.

Κατά της διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα, όπως η ενίσχυση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των νέων αγροτών, η δυνατότητα εύρεσης εκτάσεων γης, τα θέματα της ασφάλισής τους, η βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας της εργασίας τους, καθώς και η άμεση πληρωμή των αποζημιώσεών τους.

Βασική συνιστώσα της πολιτικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα.

Γι’ αυτό, επεσήμανε ο Λευτ. Αυγενάκης, «σχεδιάζουμε την δημιουργία Αγροτικού Τμήματος σε κάθε Επιμελητήριο και την εγγραφή των αγροτών σε αυτό. »Οι νέοι αγρότες μετέχουν κατά προτεραιότητα στις δράσεις που αφορούν συμβουλευτικές υπηρεσίες καθώς, το πρόγραμμα των γεωργικών συμβούλων συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της απαιτούμενης γνώσης για να εισέλθει ο κλάδος στη νέα εποχή».

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.