• Με μουσικές εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους Δωδώνης, Μεγάλου Γαρδικίου και Ιτς Καλέ στο Κάστρο θα γιορταστεί η διπλή Αυγουστιάτικη Πανσέληνος την 1η και την 31η Αυγούστου. Οι συναυλίες διοργανώνονται από τους Δήμους Δωδώνης, Ζίτσας και Ιωαννιτών, με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και τον συντονισμό του υπουργείου Πολιτισμού. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Το πρόγραμμα
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο, Τρίτη (ώρα 21:00), στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης θα δοθεί συναυλία με τίτλο «μεταΜέλισσες», με την Αναστασία Μουτσάτσου και τους Alex Sid και Δημήτρη Γκοτσόπουλο. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Δωδώνης στο πλαίσιo του 7ου Φεστιβάλ Δωδώνης. Την ίδια ημέρα (ώρα 21:00), στην αυλή του Βυζαντινού Μουσείου στο Ιτς Καλέ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με θέμα «Όταν βγαίνει το φεγγάρι», με τον Ηλία Λιούγκο και τις ερμηνείες της Ευτυχίας Μητρίτσα. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ».
Την Πέμπτη, 31 Αυγούστου (ώρα 21:00), στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης Μεγάλου Γαρδικίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση και τίτλο «Υπό το Φως του φεγγαριού». Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Ζίτσας. Την ίδια ημέρα (ώρα 21:00), τέλος, στην αυλή του Βυζαντινού Μουσείου θα δοθεί συναυλία με την Ιωάννα Φόρτη. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ».