• Συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την άνοια, που πραγματοποιεί το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης - Ε.Ψ.Ε.Π. δίνοντας έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση για την μείωση των παραγόντων κινδύνου εμφάνισης της νόσου.
Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, Τετάρτη θα γίνει Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Διαταραχές του ύπνου στην ενήλικη ζωή», ώρες 18:00 έως 20:00, διαδικτυακά μέσω zoom, με ομιλητές τους Δημήτριο Καντά, Πνευμονολόγο – Εντατικολόγο - Υπνολόγο Mayo Clinic USA και Δρ. Ευάγγελο Παππά, Ψυχίατρο – Ψυχοθεραπευτή, Επ. Υπεύθυνο Ε.Ψ.Ε.Π..
Αύριο, Πέμπτη θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα «Φυσικοθεραπεία και θεραπευτική άσκηση σε ασθενείς με άνοια στο Κέντρο Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων», ώρα 18:30 έως 19:30, ως συμμετοχή του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων και του Συλλόγου Συγγενών & Φίλων Ατόμων με Alzheimer & Συναφείς Διαταραχές Ν. Ιωαννίνων – Συ.Σ.Φ.Α.Ν.Α.Συ.Δ. στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για την άνοια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών. Ομιλητής θα είναι ο Νικόλαος Μάστορας, Φυσικοθεραπευτής K.H. Άνοιας Ιωαννίνων.
Το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ της Alzheimer Athens με θέμα «Άνοια, Πριν και Μετά», που θα διεξαχθεί στο Φάρο, Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ώρες 11:00 έως 22:00. Τέλος, την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου θα γίνει Ενημερωτική Ομιλία για την Άνοια με τίτλο «Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζω για να προλάβω την άνοια», ώρα 11:00, στο Πνευματικό Κέντρο Σταυρακίου. Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Ευάγγελος Παππάς, Επ. Υπεύθυνος Ε.Ψ.Ε.Π..
* Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2651034200, στο email kenanoias_ioa@yahoo.com ή αυτοπροσώπως στη διεύθυνση Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11, ΚΕΠΑΒΙ, γραφεία 122-123.