Στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλιά Σφαγεία) θα πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Ιωαννίνων, στις 5, 6 και 7 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης 8 μ.μ.
Τα σεμινάρια Διατροφής και «Σκηνοθέτης για μια μέρα» θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της Πυριδιταποθήκης του Ιτς Καλέ, όπως είχε ανακοινωθεί.
Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:
• ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ (Πέμπτη 5/10/2023)
• ΠΡΑΣΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (Παρασκευή 6/10/2023)
• ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ (Σάββατο 7/10/2023)
Παράλληλες εκδηλώσεις
Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται:
• Σεμινάριο «Σκηνοθέτης για μια μέρα» Πρόκειται για ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε 15 παιδιά Γυμνασίου και αποτελεί γνωριμία με τη «γλώσσα» του κινηματογράφου και με τις με τις βασικές καλλιτεχνικές ειδικότητες του κινηματογραφικού συνεργείου. Θα ακολουθήσει το γύρισμα μιας μικρής ταινίας από τους μαθητές, οι οποίοι θα αναλάβουν τους απαραίτητους ρόλους για την διεξαγωγή και Θεοδώρα Μπασάκου, στελέχη της εταιρίας πολιτισμού και τεχνών Jour Fixe.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Πυριτιδαποθήκη» του Ιτς Καλέ, το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, στις 10:30 το πρωί.
• Σεμινάριο «Υγιεινή στην διατροφή με τοπικά προϊόντα» Στο σεμινάριο αυτό, ο καθηγητής Θοδωρής Καλλίτσης, Κτηνίατρος - Τεχνολόγος Τροφίμων M.Sc., Ph.D. και Διευθυντής Εκπαιδευτικού Αγροκτήματος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα αναφερθεί στις αρχές της διατροφής με τοπικά προϊόντα καθώς και στα μέτρα υγιεινής που θα πρέπει να λαμβάνονται κατά την παρασκευή και κατανάλωση τροφίμων.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Πυριτιδαποθήκη» του Ιτς Καλέ, το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου στις 13:30 το μεσημέρι.