ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγαλώνει η γιαννιώτικη οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού

24 Οκτ 2023 • 07:22
Μεγαλώνει η γιαννιώτικη οικογένεια  του Ερυθρού Σταυρού

• Με μια λαμπρή εκδήλωση, παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνιου Αυγερινού και δεκάδων μελών και φίλων του ερυθροσταυρικού κινήματος, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι απονομές πτυχίων, προαγωγών και τιμητικών διακρίσεων στους εθελοντές Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του ΕΕΣ.

Η λαμπρή τελετή έλαβε χώρα στην αίθουσα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, σ’ έναν χώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό για τον ΕΕΣ, καθώς τον Απρίλιο του 1941 που τότε στεγάζονταν το Στρατιωτικό Νοσοκομείο, σε σφοδρό βομβαρδισμό από τους Γερμανούς έχασαν τη ζωή τους έξι νοσοκόμες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, γεγονός που μνημονεύτηκε χθες και από τον Πρόεδρο Κεντρικού Συμβουλίου Αντ. Αυγερινό. 

Κατά την ομιλία του ο κ. Αυγερινός αφού αναφέρθηκε στην ίδρυση του Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού στην πόλη των Ιωαννίνων στο μακρινό 1914, έφτασε στο σήμερα καλώντας τους νέους εθελοντές να έχουν ως φάρο φωτεινό στις δράσεις τους τη θυσία των νοσηλευτριών. «Είμαστε ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός, με 146 χρόνια μοναδικής προσφορά παρόντες σε όλα τα ιστορικά γεγονότα», τόνισε και πρόσθεσε ότι «αυτή τη μοναδική κληρονομιά, τη μοναδική παρακαταθήκη, δεν επιτρέπεται να μην την τιμήσουμε. Δεν επιτρέπεται να μην είμαστε άξιοι συνεχιστές».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κων. Ντακαλέτσης, ο οποίος καλωσόρισε τους νέους εθελοντές στην οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού. Όπως είπε αυτή η ορκωμοσία συμπίπτει με μέρες δύσκολες, αναφερόμενος στα θλιβερά γεγονότα στη Μέση Ανατολή και τη νέα ανθρωπιστική κρίση που έχει ξεσπάσει. Όλα αυτά – είπε - δείχνουν πόσο πολύ μεγάλη ανάγκη έχει η κοινωνία όλους τους εθελοντές μέσα στα πλαίσια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενός οργανισμού κοινής αποδοχής. «Βλέπουμε στα εμπόλεμα σημεία, ακόμη και στη Γάζα σήμερα, οι μόνοι που μπορούν να μπουν και να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, είναι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Αυτό τα λέει όλα» τόνισε ο Κ. Ντακαλέτσης, αναδεικνύοντας τη σιγουριά και την αξιοπιστία που έχει πλέον ο Ερυθρός Σταυρός. 

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.