• Με την γαλακτοβιομηχανία ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ επέλεξε να συνεργαστεί την γαλακτοκομική περίοδο 2022 - 2023 ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών» μετά από διαπραγμάτευση (!) για την διάθεση τόσο του συμβατικού όσο και του βιολογικού αιγοπρόβειου γάλακτος της Ομάδας Παραγωγών του Συνεταιρισμού.
Οι τιμές διάθεσης οι οποίες συμφωνήθηκαν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ανέρχονται στο 1,60 ευρώ το κιλό για το συμβατικό πρόβειο γάλα και στο 1 ευρώ το κιλό για το συμβατικό γίδινο γάλα.
Οι παραπάνω τιμές προσαυξάνονται 0,02 λεπτά αντίστοιχα για το βιολογικό γάλα.
Ερωτήματα…
Βέβαια, η συνεργασία αυτή προκάλεσε εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που έγινε η εν λόγω διαπραγμάτευση, καθώς στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πουθενά ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν, μιας και δεν φαίνεται να υπήρξε κάποιος διαγωνισμός, προκειμένου να δοθούν προσφορές και να καταλήξει η «Ένωση Αγροτών» στην πιο συμφέρουσα για τα μέλη της. Εκτός κι αν ζητήθηκε και από την άλλη μεγάλη Γαλακτοβιομηχανία της περιοχής, τη «Δωδώνη» να δώσει τιμές και ήταν ασύμφορες. Από την χθεσινή ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Ένωσης Αγροτών» Θεοχ. Λιούρης, δεν προκύπτει κάτι, οπότε καλό θα είναι να ξεκαθαριστεί ο τρόπος επιλογής για να μην υπάρχουν απορίες.
Κατά τ’ άλλα στην ανακοίνωσή του ο Αγροτ. Συνεταιρισμός τονίζει ότι θα συνεχίσει παράλληλα την στήριξη των μελών του, προμηθεύοντάς τους με ζωοτροφές άριστης ποιότητας αλλά και παρέχοντας επιστημονική στήριξη τόσο για την διατροφή και την υγιεινή του ζωικού κεφαλαίου!
«Κοινή πεποίθησή μας είναι η ενδυνάμωση της ομάδας των αιγοπροβατοτρόφων του Συν/σμού με την είσοδο και νέων παραγωγών, προκειμένου να αυξηθεί η ποσότητα εισκόμισης γάλακτος, κάτι το οποίο θα αυξήσει την διαπραγματευτική μας ικανότητα πάντα προς όφελος των παραγωγών», καταλήγει η κατά τ’ άλλα αινιγματική ανακοίνωση.