ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ

23 Δεκ 2023 • 09:29
Αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ

• Σταθερά απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το λεγόμενο «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» δηλώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα η Θεματική Παιδείας της Νομαρχιακής.

Όπως αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ «Ο κύριος Μητσοτάκης, μέσα στις εσωτερικές του δυσκολίες, επιχειρεί να ενώσει όλα τα νεοφιλελεύθερα κομμάτια του κόμματος του, μέσα από τις μεγαλόστομες εξαγγελίες για το “ελεύθερο” και δήθεν «μη κερδοσκοπικό» πανεπιστήμιο».

Αναφερόμενη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ  σημειώνει ότι η «μέριμνα της ΝΔ και των τοπικών της στελεχών αποδεικνύεται από τις 2000 κενές θέσεις στις σχολές του Πανεπιστημίου  τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της εισαγωγής της Ε.Β.Ε. και της προ ολίγων μηνών οριστικής ταφόπλακας σε σχολές που είχαν νομοθετηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο, ανάμεσά τους και της Πολυτεχνικής σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών στα Ιωάννινα». 

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.