ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στόχος για την Κόνιτσα η βελτίωση της πρόσβασης και των υποδομών

25 Μάϊ 2024 • 08:35
Στόχος για την Κόνιτσα η βελτίωση  της πρόσβασης και των υποδομών

• Tην Κόνιτσα επισκέφθηκε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης συνοδευόμενος από την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, τον βουλευτή της ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Παπαθανάση, τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπη.    

Εκεί είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανδρέα Παπασπύρου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Σπανό, Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους Υφυπουργούς αναλυτικά για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Κόνιτσας και ζήτησε την παρέμβαση και συνδρομή τους για την επίλυσή τους και για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, σημειώνοντας πως η συνεργασία της πολιτείας με την αυτοδιοίκηση για την αναβάθμιση των ακριτικών περιοχών είναι απαραίτητη. 

 Οι Υφυπουργοί τονίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, αναφέρθηκαν στην ανάγκη συντονισμένων ενεργειών για την άρση της γεωγραφικής απομόνωσής της με προτεραιοποίηση την ενίσχυση των προσβάσεων, των υποδομών και των κοινωνικών υπηρεσιών μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.