ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρέθηκαν στην κατοχή του 35 «φιξάκια» κοκαΐνης!

31 Μάϊ 2024 • 07:09
Βρέθηκαν στην κατοχή του 35 «φιξάκια» κοκαΐνης!

• Η διακίνηση (αλλά και η χρήση) ναρκωτικών εξακολουθεί να είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες στην Ήπειρο. 

Αν και γίνονται πολύ συχνά συλλήψεις διακινητών από την Αστυνομία, έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις η χρήση, που είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί πλήρως και εντείνεται η ανησυχία για το γεγονός ότι όλο και πιο συχνές είναι οι συλλήψεις για μικρές ή μεγάλες ποσότητες απαγορευμένων ουσιών.

Πάντως για τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα! 

Διακινούσε κοκαΐνη…

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών, σχηματίστηκε σε βάρος ενός άνδρα, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στα Γιάννενα από αστυνομικούς της Δίωξης. Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφορίας, ότι ο κατηγορούμενος διακινεί ποσότητες κοκαΐνης στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να εισέρχεται σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο στο θόλο του οχήματος και κατασχέθηκαν δύο κουτιά με 35 αυτοσχέδιες συσκευασίες («φιξάκια») με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 42,34 γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των 1.885 ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και πλήθος καρτών SIM κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν στο σπίτι του.

Την έκρυβε στο χρηματοκιβώτιο

Σε άλλη περίπτωση, χθες το πρωί, αστυνομικοί της Δίωξης Ηγουμενίτσας συνέλαβαν έναν ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατά τον αστυνομικό έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν συσκευασία με κοκαΐνη 2,03 γραμμαρίων, 150 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στο σπίτι και σε αποθήκη του, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Lussy», βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 296 γραμμάρια κοκαΐνης εντός χρηματοκιβωτίου ασφαλείας, μικροποσότητα ακατέργαστης και κατεργασμένης («σοκολάτα») κάνναβης, μικροποσότητα μεθαμφεταμίνης, διάφορα σύνεργα με υπολείμματα κοκαΐνης και 435 ευρώ.

Το συνολικό προσδοκώμενο όφελος από τις παραπάνω κατασχεθείσες ποσότητες εκτιμάται ότι ανέρχεται έως το ποσό των 36.000 ευρώ περίπου.

Κατείχε παράνομα βεγαλλικά…

Στο μεταξύ, προχθές το μεσημέρι συνελήφθη στην Άρτα ένας ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του κατηγορούμενου και κατασχέθηκαν δυο καπνογόνα και 19 πυροτεχνήματα.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.