«Βροχή» πέφτουν οι συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου τις τελευταίες μέρες για τηλεφωνικές απάτες! Σχεδόν καθημερινά καταγράφονται περιστατικά εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών – κυρίως ηλικιωμένων – με τους αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός, επιχειρώντας συχνά και εκτός Νομού!
Έτσι προχθές άνδρες της Ασφάλειας Ιωαννίνων έφτασαν μέχρι τη Λάρισα για να συλλάβουν δυο μέλη συμμορίας (ημεδαπό και αλλοδαπή) που νωρίτερα την ίδια μέρα είχαν εξαπατήσει ηλικιωμένη στα Γιάννενα, ενώ εμπλέκονται και σε άλλες απάτες σε ολόκληρη τη χώρα!
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα το μεσημέρι της Τετάρτης, η αλλοδαπή μετέβη με αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο ημεδαπός, σε περιοχή των Ιωαννίνων, από όπου παρέλαβε από ηλικιωμένη χρηματικό ποσό 250 ευρώ και τιμαλφή. Νωρίτερα, άγνωστος συνεργός τους, της είχε τηλεφωνήσει παριστάνοντας τον νοσοκομειακό ιατρό, ζητώντας της αρχικά το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ, για δήθεν χειρουργική επέμβαση, στην οποία έπρεπε να υποβληθεί η κόρη της, συνεπεία τροχαίου ατυχήματος.
Ύστερα από μεθοδικές ενέργειες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους κατηγορούμενους στην πόλη της Λάρισας, όπου είχαν καταλύσει και να τους συλλάβουν.
Δρούσαν σε όλη τη χώρα
Από τη διενεργούμενη προανάκριση διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες δρούσαν ως μέλη συμμορίας, η οποία δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ οι ίδιοι ήταν επιφορτισμένοι με την παραλαβή των χρημάτων από τους εξαπατημένους πολίτες, στους οποίους μετέβαιναν με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του ημεδαπού.
Επιπλέον, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες εμπλέκονται σε ακόμα τρεις περιπτώσεις, που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιρού, σε Σύρο, Κεφαλλονιά και Φλώρινα, από όπου απέσπασαν από ηλικιωμένες γυναίκες το συνολικό χρηματικό ποσό των 73.300 ευρώ, ενώ το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος από το σύνολο της εγκληματικής τους δραστηριότητας ξεπερνά τις 170.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν: •το όχημα του ημεδαπού ως μέσο διευκόλυνσης των πράξεών τους •σουγιάς και •400 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ανακάλυψη της ταυτότητας των συνεργών τους και τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, συνεχίζεται.
Δυο ανήλικοι έκλεψαν μοτοσικλέτα
Στα άλλα νέα του αστυνομικού δελτίου, δύο ανήλικοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, συνελήφθησαν στην Πρέβεζα. Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Ειδικότερα, οι νεαροί εντοπίστηκαν να έχουν στην κατοχή τους δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία, όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει την ίδια ημέρα από σημείο της πόλης της Πρέβεζας.
Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.