- Ενημερωτική συνάντηση διοργανώνει αύριο, Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» στην Άρτα ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Άρτας (Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο).
Το θέμα της ενημερωτικής συνάντησης είναι: «Αντιμετώπιση επιπλοκών και νοσηλευτική φροντίδα της Θαλασσαιμίας» Ειδικό αφιέρωμα: Εθελοντική Αιμοδοσία.
Στόχος της ενημερωτικής συνάντησης είναι η ενημέρωση των πασχόντων και όχι μόνο, για τις εξελίξεις της νόσου και τα νεότερα δεδομένα τόσο στη θεραπεία όσο και στην ποιότητα ζωής τους, καθώς και την προσπάθεια που απαιτείται για την ασφάλεια και την επάρκεια αίματος.
Τα θέματα θα αναπτύξουν καταξιωμένοι Επιστήμονες απ’ όλη την Ελλάδα.
Η Εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ),της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία(Ε.Σ.Α.μεΑ.) και του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας.