ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ικανοποίηση από τον Όμιλο για την UNESCO Πρέβεζας

18 Φεβ 2025 • 08:47
Ικανοποίηση από τον Όμιλο  για την UNESCO Πρέβεζας

Ικανοποίηση και χαρά εκφράζει ο «Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας» καθώς δικαιώνονται οι συνεχείς προσπάθειες και οι πολύχρονοι αγώνες που έκανε από το 2003 μέχρι σήμερα για την ένταξη του Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO.

«Μετά την θετική αυτή έκβαση θεωρούμε πως η μοναχική πορεία των είκοσι δύο περίπου ετών, την οποία ακολούθησε ο Όμιλός μας, με πολλά εμπόδια, δυσκολίες, υπονομεύσεις, μεθοδεύσεις και προαπαιτούμενα, έφερε αποτελέσματα και ότι τώρα δικαιώνεται», τονίζει ο Όμιλος και κάνει μία εκτενή αναδρομή στις προσπάθειές του.

Καταλήγοντας αφήνει πάντως και ορισμένες αιχμές. Όπως τονίζει, «αυτόν τον αγώνα και τις προσπάθειές μας, από το έτος 2003, που υποβάλαμε το αίτημα μέχρι πριν λίγο καιρό, τον ενισχύουν τώρα τελευταία που πήγαινε το θέμα προς τη λύση του και προστέθηκαν στην προσπάθειά μας αυτή και κάποιοι που δεν γνώριζαν καθόλου το θέμα, ούτε είχαν ασχοληθεί με αυτό, ούτε συμπαρατάχθηκαν μαζί μας από την αρχή».

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.