ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Χειροπέδες» για 7.710 παιδικά πυροτεχνήματα στα Γιάννενα!

29 Μάρ 2025 • 07:40
«Χειροπέδες» για 7.710 παιδικά  πυροτεχνήματα στα Γιάννενα!

Μπορεί να απομένουν τρεις εβδομάδες για το φετινό Πάσχα, ωστόσο η Ελληνική Αστυνομία είναι ήδη σε επιφυλακή για την παράνομη διακίνηση βεγγαλικών και κροτίδων, που πολλές φορές έχουν οδηγήσει ακόμα και σε σοβαρούς τραυματισμούς λόγω της αλόγιστης χρήσης τους. 

Εξάλλου, περιστατικά με τραυματισμούς, ακρωτηριασμούς αλλά και σοβαρές υλικές ζημιές παρατηρούνται στη χώρα κάθε χρόνο κατά την τελετή της Ανάστασης, αλλά και σε άλλες χρονικές περιόδους.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι τα βεγγαλικά και οι κροτίδες δεν είναι παιχνίδια, αλλά μπορούν να μετατραπούν σε «φονικά όπλα», απειλώντας τη σωματική ακεραιότητα όσων τα χρησιμοποιούν αλλά και των γύρω τους.

Της… έκοψαν τη φόρα!

Γι’ αυτό στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιούνται από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ιδιαίτερα ενόψει του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ειδών πυροτεχνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθη προχθές το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων μία ιδιοκτήτρια καταστήματος, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7.710 παιδικά πυροτεχνήματα, τα οποία διέθετε προς πώληση, στερούμενη άδειας για τον σκοπό αυτό από την αρμόδια αστυνομική αρχή. 

Προειδοποιεί η ΕΛ.ΑΣ.

Ενόψει του Πάσχα, αλλά και με αφορμή το παραπάνω συμβάν στα Γιάννενα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει στους πολίτες ότι η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών, καθώς και κάθε είδος πυροτεχνίας άνευ άδειας από οποιονδήποτε, απαγορεύεται.

Παράλληλα, απαγορεύεται η καύση βεγγαλικών κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, ενώ καλεί τους πολίτες να αποτρέψουν τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

Σημαντικό είναι εξίσου, οι γονείς να ενημερώσουν τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού γι’ αυτό και η ΕΛ.ΑΣ. τους ζητά να μην επιτρέψουν στα παιδιά να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.