ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Κατεβάζουν ρολά» την Τετάρτη Δημόσιος και Ιδιωτικός Τομέας

7 Απρ 2025 • 08:19
«Κατεβάζουν ρολά» την Τετάρτη  Δημόσιος και Ιδιωτικός Τομέας

  • Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν μεθαύριο Τετάρτη (9 Απριλίου) ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, με βασικά αιτήματα την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, επιπλέον μέτρα κατά της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης, καθώς και αυξήσεις στους μισθούς.

Η χώρα αναμένεται να παραλύσει για ένα 24ωρο, καθώς ήδη έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους πολλές Ενώσεις και Σωματεία Εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. 

Μία ημέρα νωρίτερα, θα απεργήσουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτό σημαίνει ότι αύριο, Τρίτη δεν θα μεταδίδονται τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές και διαδικτυακές ειδήσεις, ενώ μεθαύριο, Τετάρτη δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες.

Στα Γιάννενα

Στα Γιάννενα συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (11 π.μ.) στο Εργατικό Κέντρο και από εκεί θα ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

Μέρα με τη μέρα αυξάνονται οι φορείς και τα σωματεία που δηλώνουν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις. Κάλεσμα απευθύνουν, μεταξύ άλλων, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (Ε.Ι.Ν.Η.), ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Νομού Ιωαννίνων, το Σωματείο στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Ιωαννίνων «Ρόζα Ιμβριώτη», το Σωματείο Μουσικών Ιωαννίνων «Η Αλληλοβοήθεια» κ.α.

«Παρών» στην κινητοποίηση δηλώνουν και τα συνεργαζόμενα Σωματεία Συνταξιούχων Ιωαννίνων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΟΤΑ και με ανακοίνωσή τους ζητούν άμεσα μέτρα για την υγεία – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτικού προσωπικού. 

Τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία της 9ης Απριλίου αποφάσισε ομόφωνα η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών. Αυτό σημαίνει ότι οι λαϊκές αγορές σε όλη τη χώρα δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη. 

Πτήσεις - πλοία

Τη συμμετοχή τους στην απεργία της 9ης Απριλίου έχουν ανακοινώσει Ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις πτήσεις. Πάντως AEGEAN και Olympic Air, με ανακοίνωση που εξέδωσαν ενημερώνουν τους επιβάτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν την Τετάρτη 9 Απριλίου ότι παρέχεται η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, είτε να προβούν σε αλλαγές των εισιτηρίων τους χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου, είτε να ακυρώσουν την κράτησή τους και να λάβουν credit voucher για μελλοντική χρήση.

Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. 

Τα Μέσα Ενημέρωσης 

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο, Τρίτη οι δημοσιογράφοι. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων, με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη και μη μέλη της Ένωσης, να συμμετάσχουν στην νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα ΜΜΕ που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών, διεκδικώντας αυξήσεις και αξιοπρεπείς μισθούς. 

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.