Συνεχίζοντας την παράδοση, για μια ακόμη χρονιά, δυο ομάδες πολιτών αλλά και το 10ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων (Μαρούτσειο) επισκέφτηκαν χθες το Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου για τα κάλαντα του Λαζάρου, τα γνωστά ως «Λαζαρούδια».
Η πρώτη ομάδα, είναι του λεγόμενου Ελληνικού Ιωαννίνων, καθώς ο επικεφαλής της Δημήτρης Μπερούκης κατάγεται από το συγκεκριμένο χωριό. Για χρόνια ήταν δίδυμο με άλλον έναν συμπατριώτη του, τον οποίο διαδέχθηκαν στο σχήμα δύο νεαρά παιδιά, που συνεχίζουν την παράδοση: Πρόκειται για το Δημήτρη Μπερούκη, εγγονό του αρχηγού του σχήματος και τον Σταύρο Καράλη.
Το δεύτερο σχήμα αποτελούν τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Μακρίδης και ο Δημήτρης Ξαξίρης, που επίσης με παραδοσιακές στολές τραγουδούν τα «Λαζαρούδια». Εκεί τους υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης αλλά και αντιπεριφερειάρχες.
Στο Δημαρχείο
Τα παραδοσιακά κάλαντα του Λαζάρου ήχησαν και φέτος στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, κρατώντας ζωντανή μια από τις πιο όμορφες παραδόσεις της περιοχής. Στην είσοδο του Δημαρχείου, ο Δήμαρχος και μέλη της δημοτικής αρχής υποδέχθηκαν τα Λαζαρούδια και αντάλλαξαν ευχές για Καλή Ανάσταση!