Μεγάλη έξαρση καταγράφεται στις απάτες, οι οποίες έχουν διάφορες μορφές. Πέρα από τα συνηθισμένα περιστατικά, όπου επιτήδειοι παριστάνουν τους γιατρούς ή τους αστυνομικούς, ζητώντας με πειστικό τρόπο υπέρογκα ποσά από τα ανυποψίαστα θύματά τους, αρκετές είναι οι περιπτώσεις που παρατηρούνται απάτες στις αγοραπωλησίες διάφορων αγαθών, με πολλούς πολίτες να πέφτουν στη παγίδα.
Δικογραφία για απάτη σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων σε βάρος μια γυναίκας, μετά από καταγγελία αλλοδαπού, ότι κατέθεσε στις 30 Ιανουαρίου σε λογαριασμό της 6.100 ευρώ για αγορά πέντε τόνων μελισσοτροφής, χωρίς η παραγγελία πότε να ολοκληρωθεί.
Συγκεκριμένα, αλλοδαπός κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε, καθώς μετά από επικοινωνία με την κατηγορούμενη, ιδιοκτήτρια εταιρίας, που εδρεύει σε πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, κατέθεσε το παραπάνω -υπέρογκο- ποσό αλλά ποτέ δεν παρέλαβε την τροφή για τις μέλισσες.
Σε λεωφορείο παράτυπος μετανάστης
Σε άλλη υπόθεση από το αστυνομικό δελτίο, συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα στην Κακαβιά από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε όταν οι αστυνομικοί διενήργησαν έλεγχο σε λεωφορείο που θα πραγματοποιούσε έξοδο από την χώρα, ιδιοκτησίας τουριστικού γραφείου, που εκτελούσε διεθνές δρομολόγιο, με οδηγό και συνοδηγό τους κατηγορούμενους, στο οποίο εντοπίστηκε αλλοδαπός επιβαίνων, στερούμενος των απαιτούμενων εγγράφων για την νόμιμη είσοδό του και παραμονή του στη χώρα. Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.