ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να φορολογούνται δίκαια τα σχολικά κυλικεία

7 Μάϊ 2025 • 07:36
Να φορολογούνται δίκαια τα σχολικά κυλικεία

Τον επαναπροσδιορισμό του τρόπου υπολογισμού των ημερών επί των οποίων επιβάλλεται η φορολόγηση στους επαγγελματίες των σχολικών κυλικείων, ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς με ερώτηση που κατέθεσε από κοινού με τον βουλευτή Εύβοιας Σίμο Κεδίκογλου προς τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η πρόταση έγινε έπειτα από συνεργασία που είχαν με το Δ.Σ του Σωματείου Ανάδοχων Σχολικών Κυλικείων Ν. Ιωαννίνων, καθώς και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κυλικείων Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων (Π.Ο.Κ.Δ.Ι.Σ.).

Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές αναφέρουν πως ενώ τα σχολικά κυλικεία λειτουργούν μόνο 189 ημέρες τον χρόνο, φορολογούνται για 280, αφού συνυπολογίζονται και οι ημέρες, κατά τις οποίες οι σχολικές μονάδες είναι κλειστές ή υπολειτουργούν, όπως οι ημέρες υποχρεωτικής αργίας, θρησκευτικών ή εθνικών τοπικών εορτών, ημέρες εκπαιδευτικών εκδρομών κ.ά.

Όπως ανέφερε σχετικά ο κ. Αμυράς, είναι μία προβληματική κατάσταση που πρέπει να διορθωθεί, καθώς επιβαρύνει σημαντικά του επαγγελματίες του κλάδου.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.