Άργησε πολύ η Κυβέρνηση να θέσει σε λειτουργία την πλατφόρμα αξιολόγησης υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης. Κάποιοι υπάλληλοι, πολλές φορές βγάζουν τους πολίτες από… τα ρούχα τους! Κωλυσιεργία, άγνοια, ωχαδερφισμός, αδιαφορία, όλοι λίγο - πολύ τα έχουν συναντήσει σε κάποια υπηρεσία της κεντρικής Διοίκησης!
Βέβαια, το ίδιο ισχύει συχνά και με υπηρεσίες των Δήμων ή των Νοσοκομείων, κυρίως τις οικονομικές, καθώς πολλές φορές η συνεννόηση με τους υπαλλήλους καθίσταται αδύνατη! Καθυστερούν αδικαιολόγητα στην τακτοποίηση πληρωμών, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα ρευστότητας στους προμηθευτές και γενικότερα στις επιχειρήσεις! Αρκεί να αναφερθεί ότι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς ιδιώτες, έχει φτάσει σήμερα τα 3,44 δισ. ευρώ και συνεχώς βαίνει αυξανόμενο! Το οξύμωρο - και ταυτόχρονα εξοργιστικό - είναι ότι την ίδια ώρα το Κράτος απαιτεί από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να είναι συνεπείς με τις πληρωμές τους προς το Δημόσιο!
=Για να δούμε λοιπόν αν η πλατφόρμα axiologisi.ypes.gov.gr, μέσω της οποίας οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αξιολογούν (ανά εξάμηνο) υπηρεσίες φορέων της Δημόσιας Διοίκησης, θα βοηθήσει στο να αλλάξουν κάποια κακώς κείμενα και οι υπάλληλοι να κάνουν σωστά την δουλειά τους!..