Κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών σχηματίστηκε σε βάρος ενός αλλοδαπού οδηγού λεωφορείου, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς και Α΄ Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.
Ειδικότερα, κατά τον προβλεπόμενο αστυνομικό έλεγχο σε λεωφορείο, ιδιοκτησίας αλλοδαπής εταιρίας, με οδηγό τον αλλοδαπό, το οποίο πραγματοποιούσε έξοδο από τη χώρα, διαπιστώθηκε ότι σε αυτό επέβαιναν - μεταξύ άλλων επιβατών - δύο αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα. Όπως προέκυψε, οι δύο αλλοδαποί είχαν εισέλθει πρόσφατα παράνομα στην ελληνική επικράτεια, αφού σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Το παραπάνω λεωφορείο κατασχέθηκε, ενώ άπαντες οι αλλοδαποί, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

1.000 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. στην Άρτα
Φυτεία καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, σε αγροτική περιοχή της Άρτας, προχωρώντας σε τέσσερις συλλήψεις. Στη φυτεία εντοπίστηκαν και ξεριζώθηκαν περισσότερα από 1.019 δενδρύλλια κάνναβης. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, που φέρονται ότι ήταν επιφορτισμένοι με τη φροντίδα της φυτείας. Στη συνέχεια, συνελήφθησαν στα σπίτια τους, ακόμη ένας αλλοδαπός και ένας ντόπιος, οι οποίοι όπως προέκυψε από την προανάκριση είχαν τον ηγετικό ρόλο της οργάνωσης. Κατά την έρευνα του χώρου της φυτείας βρέθηκε και κατασχέθηκε φυτώριο αποτελούμενο από 374 φυτά κάνναβης σε γλαστράκια, ενώ εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 645 δενδρύλλια κάνναβης, που ήταν φυτεμένα στο έδαφος. Ακόμα, κατασχέθηκε εξοπλισμός για την καλλιέργεια της φυτείας.