ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φως μέσω ΕΔΕ στον τραγικό θάνατο της 28χρονης εγκύου

3 Οκτ 2025 • 07:34
Φως μέσω ΕΔΕ στον τραγικό θάνατο της 28χρονης εγκύου

Τον γύρο της χώρας έκανε χθες το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο της 28χρονης εγκύου στο Νοσοκομείο της Άρτας, που έχει προκαλέσει ανείπωτη θλίψη στη γειτονική πόλη. Η άτυχη νεαρή γυναίκα, μητέρα ενός παιδιού δύο ετών, πέθανε προχθές από αναφυλακτικό σοκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, λίγα μόλις λεπτά αφού της χορηγήθηκε αντιβιοτικό.

Πάντως νεκροψία – νεκτροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της δεν διενεργήθηκε. Ερωτηθείς σχετικά χθες, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, εξήγησε ότι δεν προβλέπεται ιατροδικαστική εξέταση για τις περιπτώσεις που οι γιατροί υπογράφουν ότι ένας ασθενής πέθανε από αναφυλακτικό σοκ. Εξάλλου, νεκροψία δε ζήτησε ούτε η οικογένεια της άτυχης 28χρονης. Πάντως, η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει διατάξει ΕΔΕ για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της και αναμένεται το πόρισμα.

Ας σημειωθεί ότι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά εμφανίστηκαν χθες με δηλώσεις τους στα αθηναϊκά ΜΜΕ συγγενείς της άτυχης κοπέλας. 

«Το χειρότερο πράγμα…»

Με αφορμή το τραγικό αυτό περιστατικό στην Άρτα, η Ματίνα Παγώνη, μέλος της ΕΙΝΑΠ τόνισε χθες στο ΕΡΤnews, πως «δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την αλλεργία γιατί δεν ξέρεις πότε θα αντιδράσει ο οργανισμός. Γιατί μπορεί να έπαιρνε την αντιβίωση, να μην αντιδρούσε, να αντιδρούσε σε μία επόμενη φορά».

Όπως είπε η κ. Παγώνη, «η ΕΔΕ σωστά ξεκίνησε γιατί έτσι πρέπει να γίνει. Να διευκρινιστεί ακριβώς σε κάθε φάση τι έγινε γιατί όλοι μετά από αυτό το γεγονός γιατροί, νοσηλευτές έχουν σοκαριστεί. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Είναι ένα τραγικό γεγονός που σοκάρει. Είναι δύσκολες καταστάσεις αυτές. Ειδικά εδώ, πρόκειται για δύο ζωές. Μία η μαμά και ένα το παιδάκι στην κοιλιά». Πρόσθεσε δε πως αναφυλακτικό σοκ μπορεί να πάθει οποιοσδήποτε. Πόσω μάλλον, αν κάποιο άτομο είναι αλλεργικό. 

Έδωσαν μάχη

Ειδικά για το συγκεκριμένο περιστατικό, ανέφερε ότι οι γιατροί στο Νοσοκομείο Άρτας έδωσαν μεγάλη μάχη μέχρι να διασωληνώσουν την 28χρονη και να την πάνε στην μονάδα και κατέληξε απευθύνοντας σύσταση σε όσους έχουν κάποια αλλεργία να την αναφέρουν στον γιατρό που επισκέπτονται ώστε να γνωρίζει όλο το ιστορικό. «Η αλλεργία μπορεί να είναι μία απλή αλλεργία που αντιμετωπίζεται έτσι και μπορεί να είναι μία αλλεργία που να του έχει δημιουργήσει πραγματικά σοκ όπως εδώ και να μην αντιμετωπίζεται εύκολα. Έχουν χαθεί άτομα έτσι» συμπλήρωσε.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.