ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η φλόγα των εθελοντών αιμοδοτών θα φωτίσει τη Δευτέρα τα Γιάννενα!

4 Οκτ 2025 • 09:16
Η φλόγα των εθελοντών αιμοδοτών θα φωτίσει τη Δευτέρα τα Γιάννενα!

Με σκοπό να περάσει το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος και της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο, θα κάνει στάση και στα Γιάννενα μεθαύριο, Δευτέρα η φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας που ξεκίνησε το ταξίδι της από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και θα τερματίσει στην Ξάνθη στις 17 Οκτωβρίου.

Με αφορμή την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά της χώρας από τους συλλόγους και τους φορείς της εθελοντικής αιμοδοσίας, πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, νέων, καλλιτεχνών, αθλητών και πλήθους κόσμου.

Στα Γιάννενα…

Για 23η συνεχή χρονιά συμμετέχουν φέτος οι Σύλλογοι και οι φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας των Ιωαννίνων, σε συνεργασία και με άλλους φορείς που σχετίζονται με την εθελοντική αιμοδοσία στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία.

Η φλόγα της αγάπης και της αλληλεγγύης θα ξεκινήσει ταυτόχρονα από δύο διαδρομές μεθαύριο, Δευτέρα στις 6 μ.μ. 

Η πρώτη ομάδα θα έχει ως αφετηρία την οδό 28ης Οκτωβρίου (κεντρικοί σηματοδότες) και διασχίζοντας την Αβέρωφ και την οδό Καραμανλή θα κατευθυνθεί στην πλατεία Μαβίλη. Αντίστοιχα η δεύτερη ομάδα, με ίδια ώρα έναρξης, θα εκκινήσει από θεατράκι στην Σκάλα και διασχίζοντας τη Διονυσίου Φιλοσόφου θα καταλήξει κι αυτή στην πλατεία Μαβίλη.

Εκεί οι δύο διαδρομές θα ενωθούν, μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, της προσφοράς και της ελπίδας για ζωή, ενώ τα παιδιά από το ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Ιωαννιτών θα ανάψουν το βωμό στις 6.30 μ.μ.

Υπέρτατη μορφή προσφοράς!

Στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας και Τρίτης Ηλικίας, Σοφία Μαρκούλα, τόνισε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών υποστηρίζει σθεναρά την εθελοντική αιμοδοσία και συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία.

Χαρακτήρισε την αιμοδοσία την υπέρτατη μορφή ανιδιοτελούς προσφοράς του ανθρώπου προς τον άνθρωπο και ανέφερε πως η εκδήλωση της Δευτέρας είναι μια υπενθύμιση ότι η κοινωνία μας μπορεί να στηρίζεται στις αξίες της αλληλεγγύης, της συμμετοχής, της συνοχής, της υποστήριξης και της ανθρωπιάς. 

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν με την παρουσία τους αυτή την μεγάλη γιορτή αγάπης.

Μηνύματα ευαισθητοποίησης!

Ως πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο, χαρακτήρισε την εθελοντική προσφορά αίματος ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Κωνσταντίνος Κίτσιος. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κωνσταντίνος Ντακαλέτσης έκανε κάλεσμα στον κόσμο να πάρει μέρος στη λαμπαδηδρομία, τονίζοντας πως ο Ε.Ε.Σ. στηρίζει κάθε ιδέα που προωθεί το μήνυμα της αιμοδοσίας.

«Η αλληλεγγύη τρέχει πιο γρήγορα όταν την υπηρετείς», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων  Ευάγγελος Τσίμαρης, ενώ στη σημασία της αιμοδοσίας αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου, Μαρία Τζέκη.

Τέλος, κάλεσμα για συμμετοχή στη λαμπαδηδρομία των εθελοντών αιμοδοτών απηύθυνε και το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, Χρήστος Ιωαννίδης.

Ποιοι συμμετέχουν…

Σημειώνεται ότι την 23η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Στα Γιάννενα, θα γίνει με συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, του Πολιτιστικού – Αιμοδοτικού Συλλόγου Κουτσελιού, του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων, του Συλλόγου Αιμοδοσίας Ανατολής, των Paguristas, του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου, του Ερυθρού Σταυρού και του Epirus Athletic Events, με την υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας και του  ΕΚΑΒ.

Kαι στην Ηγουμενίτσα!

«Τη Φλόγα της Αγάπης» θα υποδεχθεί  και ο Δήμος Ηγουμενίτσας την ερχόμενη Τρίτη 7 Οκτωβρίου, την οποία διοργανώνει η ΠΟ.Σ.Ε.Α. στο πλαίσιο της 23ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα από τη μικρή παιδική χαρά στη νέα παραλιακή και θα καταλήξει στην πλατεία Δημαρχείου, όπου θα γίνει η τελετή υποδοχής. 

Ο Δήμος καλεί πολίτες, συλλόγους και φορείς να συμμετάσχουν, ενώ θα διατεθούν αναμνηστικά μπλουζάκια στους συμμετέχοντες.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.