ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άμεση αποζημίωση τεστ γλυκόζης για ασθενείς με Διαβήτη Τύπου 2

11 Οκτ 2025 • 05:30
Άμεση αποζημίωση τεστ γλυκόζης  για ασθενείς με Διαβήτη Τύπου 2

Το ζήτημα της αποζημίωσης των συστημάτων συνεχούς καταγραφής γλυκόζης (CGM) για ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 σε πολλαπλό σχήμα ινσουλίνης έθεσε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο βουλευτής Iωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Τσίμαρης.

Ο κ. Τσίμαρης αναδεικνύει το αυξανόμενο πρόβλημα του Σακχαρώδους Διαβήτη Τύπου 2 στη χώρα, ο οποίος πλήττει πλέον πάνω από το 10% του ενήλικου πληθυσμού, τονίζοντας πως η τεχνολογία των CGM έχει αποδεδειγμένα συμβάλει διεθνώς στη βελτίωση της γλυκαιμικής ρύθμισης, στη μείωση υπογλυκαιμιών και στη μείωση νοσηλειών και επιπλοκών, αποτελώντας βασικό εργαλείο για την ορθή και αποτελεσματική διαχείριση του διαβήτη. Ωστόσο, όπως αναφέρει, η Ελλάδα παραμένει ανάμεσα στις ελάχιστες χώρες της Ε.Ε. που δεν αποζημιώνουν τα συστήματα αυτά για τους ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2.

Ρωτάει λοιπόν τον αρμόδιο Υπουργό για ποιον λόγο εξακολουθεί ο ΕΟΠΥΥ να μην αποζημιώνει τα συστήματα CGM για ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 σε πολλαπλό σχήμα ινσουλίνης, παρά τη δημόσια δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα αναθεώρησης του κανονιστικού πλαισίου για την ένταξη της συγκεκριμένης κατηγορίας ασθενών στο σύστημα αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.