ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Μέτσοβο σταθμός για την Ολυμπιακή Φλόγα!

28 Νοέ 2025 • 08:30
Το Μέτσοβο σταθμός για την Ολυμπιακή Φλόγα!

  • Η Ολυμπιακή Φλόγα που αντιπροσωπεύει την αρχαία παράδοση και τη συνέχιση του ολυμπιακού ιδανικού, θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα στο Μέτσοβο, το οποίο αποτελεί έναν από τους σταθμούς πριν φτάσει στο Μιλάνο για την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στις 6 Φεβρουαρίου.

Η διαδρομή της ξεκίνησε από την γενέτειρά της, την Αρχαία Ολυμπία για να καταλήξει μετά από εννιά μέρες, με την συμμετοχή 450 λαμπαδηδρόμων και καλύπτοντας 2.200 χιλιόμετρα, 23 νομούς και 7 περιφέρειες, στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 4 Δεκεμβρίου, όπου και θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων. Η Χειμερινή Ολυμπιάδα θα γίνει στο Μιλάνο και την Κορτίνα της Ιταλίας από τις 6 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2026.

Επίσημη υποδοχή

Η λαμπαδηδρομία στην γραφική κωμόπολη, θα ξεκινήσει από το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕΚΔΕ) σήμερα, στις 4.55 μ.μ. 

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στην Κεντρική Πλατεία του Μετσόβου στις 5.15 μ.μ., όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή με τοπικούς φορείς και κατοίκους να συμμετέχουν στη γιορτινή τελετή. 

Αύριο, Σάββατο στις 9 π.μ. η Φλόγα θα αναχωρήσει από την Κεντρική Πλατεία για να ακολουθήσει την υπόλοιπη προγραμματισμένη διαδρομή της.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.