ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Λουκέτο» βάζουν αύριο και οι Δήμοι της Ηπείρου!

15 Δεκ 2025 • 09:06
«Λουκέτο» βάζουν αύριο και οι Δήμοι της Ηπείρου!

Σε συμβολικό κλείσιμο των Δήμων όλης της χώρας αύριο Τρίτη, ημέρα που θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, καθώς και σε συμμετοχή των αυτοδιοικητικών, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από τη Βουλή των Ελλήνων την ίδια ημέρα, στις 12 το μεσημέρι, καλεί ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι Δήμοι της Ηπείρου, οι οποίοι θα κλείσουν τις υπηρεσίες τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαρκώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσής τους.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας και μέλη της Δημοτικής Αρχής θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Ουσιαστική μεταρρύθμιση!

Με κύριο αίτημα την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης από το Κεντρικό Κράτος προς τους Δήμους, προβάλλοντας το μήνυμα «Οικονομικά Ισχυροί Δήμοι, διαρκώς δίπλα στον πολίτη», η ΚΕΔΕ διεκδικεί να γίνει επιτέλους πράξη μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στο Κράτος και την Αυτοδιοίκηση. 

Μια Μεταρρύθμιση ουσίας που θα υπηρετεί στην πράξη κι όχι στα λόγια την συνταγματική πρόβλεψη για Δήμους με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, σε ένα νέο, αποκεντρωμένο μοντέλο κρατικής λειτουργίας, που θα υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, «η συμμετοχή όλων των αιρετών αυτοδιοικητικών στην κινητοποίηση της 16ης Δεκεμβρίου, έξω από τη Βουλή, στέλνει προς κάθε κατεύθυνση ένα ισχυρό  μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού να διεκδικήσει μόνιμες και βιώσιμες λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν διαχρονικά, τη λειτουργία των Δήμων όλης της χώρας».

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.