Mε το βλέμμα στην επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 10-11 Ιανουαρίου και στο παιχνίδι με τον Αστέρα B’, συνεχίζονται οι προπονήσεις στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Οι ποδοσφαιριστές μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, επέστρεψαν στις προπονήσεις στο ΠΕΑΚΙ, θα κάνουν ανάπαυλα δυο μέρες για την Πρωτοχρονιά και πιθανότατα από το Σάββατο θα μπουν ξανά σε προπονητικούς ρυθμούς, οπότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το ματς με τους Αρκάδες.
Το 2025 που σε λίγες ώρες θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, πρόσφερε μόνο πίκρες -και αγωνιστικά- στους φιλάθλους τους ΠΑΣ. Και αυτό γιατί μετράει συνολικά έξι νίκες, εννιά ισοπαλίες και 15 ήττες, ενώ το μέλλον είναι αβέβαιο. Στο φετινό πρωτάθλημα μετράει μόλις δυο νίκες, τρεις ισοπαλίες και δέκα ήττες.
Ο προπονητής Γιάννης Γκούμας και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο έχουν πολλή δουλειά στο να ωθήσουν τους παίκτες να κάνουν την υπέρβαση στα επόμενα παιχνίδια και να πάρουν βαθμούς εντός και εκτός έδρας ώστε να παραμείνει η ομάδα ζωντανή στον στόχο της παραμονής στη Super League 2.
Επιπλέον, ο Λαρισαίος τεχνικός προσπαθεί να περάσει στους ποδοσφαιριστές του ότι αδικούν τους εαυτούς τους και μπορούν να αποδώσουν καλύτερα στο γήπεδο ώστε η ομάδα να ξεκολλήσει από την προτελευταία θέση και να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στα τρία εναπομείναντα ματς για τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και στη συνέχεια στα Play Out.
Μεταγραφολογία-αποχωρήσεις!
Επίσημα ξεκινάει την Πρωτοχρονιά η χειμερινή μεταγραφική περίοδος και στον ΠΑΣ εξετάζουν περιπτώσεις να ενισχυθεί η ομάδα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αποχωρήσεις.
Ήδη από το Σάββατο συμμετέχει στις προπονήσεις ο 21χρονος μέσος Γιάννης Χριστίνης, ο οποίος αγωνίζεται με τον Κυανό Αστέρα Βάρης στη Γ’ Εθνική. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της ομάδας και τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται με την ανδρική ομάδα. Παράλληλα, έχει ακουστεί το όνομα του Νίκου Λώλη για να επιστρέψει στον ΠΑΣ ως δανεικός από τον Ολυμπιακό.
Σημειώνεται ότι ο ΠΑΣ έχει περιορισμό μεταγραφών και οι μεν ξένοι που μπορεί να πάρει θα είναι κάτω των 23 ετών, οι δε Έλληνες κάτω των 25 ετών. Άρα πρέπει να γίνουν ουσιαστικές και προσεγμένες κινήσεις.
Στον αντίποδα, ο μέσος Νίκος Δόσης δύσκολα θα συνεχίσει στην ομάδα, καθώς δεν βρίσκεται στα πλάνα του Γιάννη Γκούμα. Θυμίζουμε ότι ήδη αποχώρησαν έξι παίκτες (Δήμος, Φλόρες, Ροζάριο, Χάιδος, Ελέζι και Μπαλίου).
Στις προπονήσεις αυτές τις μέρες συμμετέχουν τρεις παίκτες της Κ19. Πρόκειται για τον Γκρέστα που είναι ήδη επαγγελματίας αλλά και για τους Γκόγκο- Γεωργούλα.