ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίτιμος δημότης Κόνιτσας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

18 Φεβ 2026 • 09:15
Επίτιμος δημότης Κόνιτσας  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την 113η επέτειο της απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό θα γιορτάσει η Κόνιτσα. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ. με επετειακή εκδήλωση, που περιλαμβάνει επίκαιρο μουσικό πρόγραμμα.

Την Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου, ανήμερα της επετείου, θα γίνουν όρθρος και επίσημη δοξολογία στον Ναό του Αγίου Κοσμά (7.30 π.μ.). Στις 10.30 π.μ. θα φτάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κων. Τασούλας, ενώ η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας θα γίνει από την Μαρούλα Παπαευσταθίου - Τσάγκα, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων Ιωαννίνων, Διδάκτορα Ιστορίας με θέμα: «Απελευθέρωση 1912-’13: H “Γιγαντομαχία της Ηπείρου”».

Στην συνέχει θα μεταβούν στη θέση «Άη Γιάννης» όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Στην συνέχεια οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στο Δημαρχείο, όπου θα γίνει η τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Τασούλα σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Κόνιτσας.  Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 12.30 μ.μ. με την Στρατιωτική και Μαθητική Παρέλαση. 

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.