ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μοτοσυκλετιστές στα… κάγκελα για τους δρόμους των Ιωαννίνων!

28 Φεβ 2026 • 09:20
Μοτοσυκλετιστές στα… κάγκελα για τους δρόμους των Ιωαννίνων!

Στην επικαιρότητα βρίσκονται καθημερινά οι γεμάτοι λακκούβες, χαντάκια, «σαμάρια» και άλλες επικίνδυνες παγίδες δρόμοι, τόσο του κέντρου, όσο και στις περιφερειακές γειτονιές των Ιωαννίνων. 

Τελευταία μάλιστα με τα έργα για τους αγωγούς φυσικού αερίου και το νέο δίκτυο οπτικών ινών, η κατάσταση έχει χειροτερέψει αισθητά, προκαλώντας απανωτές διαμαρτυρίες φορέων και πολιτών.

Σειρά πήρε χθες η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Ιωαννίνων, η οποία με ανοιχτή επιστολή της προς τον Δήμο εκφράζει την έντονη ανησυχία και αγανάκτησή της για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο του κέντρου της πόλης, επικεντρώνοντας την κριτική της στα έργα εγκατάστασης φυσικού αερίου.

Αποτελούν κίνδυνο

«Σε πολλούς κεντρικούς και μη δρόμους της πόλης έχουν δημιουργηθεί βαθιές λακκούβες και πρόχειρα κλεισίματα τομών, τα οποία θυμίζουν κρατήρες και αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για οδηγούς και πεζούς. Η σήμανση σε αρκετά σημεία είναι ελλιπής ή ανεπαρκής, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες», τονίζει η Λέσχη στην επιστολή της.

Κάνει μάλιστα γνωστό πως ήδη μέλος της υπέστη σοβαρή υλική ζημιά όταν η μοτοσυκλέτα του έπεσε σε λακκούβα έργων, με αποτέλεσμα να στραβώσει η ζάντα του οχήματός του. «Καθημερινά καταγράφονται ζημιές σε μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα, γεγονός που αποδεικνύει ότι το πρόβλημα δεν είναι μεμονωμένο αλλά γενικευμένο», σημειώνει με έμφαση η Λέσχη και προσθέτει: «Οι μοτοσυκλετιστές είναι σαφώς πιο ευάλωτοι σε τέτοιου είδους κακοτεχνίες και επικίνδυνες παγίδες στο οδόστρωμα. Μια απότομη απώλεια ισορροπίας ή ένα γλίστρημα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό ή ακόμη και σε μοιραίο ατύχημα».

Εκφράζει δε τον φόβο είναι ότι, εάν δεν υπάρξει άμεση αποκατάσταση των δρόμων και ουσιαστικός έλεγχος της ποιότητας των εργασιών, κάποια στιγμή θα θρηνήσουμε θύματα στα Γιάννενα.

Τα αιτήματα

Με την επιστολή της η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών ζητάει από τον Δήμο Ιωαννιτών την άμεση και πλήρη αποκατάσταση του οδοστρώματος στα σημεία όπου έχουν πραγματοποιηθεί έργα, την ενίσχυση της σήμανσης και της προειδοποίησης σε όλα τα εργοτάξια, τον αυστηρό έλεγχο των εργολάβων για την ποιότητα και την ασφάλεια των παρεμβάσεων και την ανάληψη ευθύνης για τις ήδη προκληθείσες ζημιές σε οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που υποβάλλουν καταγγελία κατά του Δήμου πολίτες οι οποίοι τραυματίζονται λόγω κακοτεχνιών και προβλημάτων στο οδόστρωμα ή παθαίνουν ζημιά στα οχήματά τους. Κάποιοι μάλιστα καταλήγουν να αποζημιώνονται. 

«Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε μια κατάσταση που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συμπολιτών μας. Η ασφάλεια στους δρόμους δεν είναι πολυτέλεια — είναι υποχρέωση της Πολιτείας και δικαίωμα όλων μας», καταλήγει στην επιστολή της η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Ιωαννίνων.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.