- Αποφάσεις της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας που αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ), κάνοντας λόγο για παράλογες μετακινήσεις ιατρών και επικίνδυνες συνθήκες εφημέρευσης.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η μετακίνηση του μοναδικού ακτινολόγου του νοσοκομείου στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, χωρίς να υπάρχει έκτακτη ανάγκη ή σχετικό αίτημα. Η ΕΙΝΗ υποστηρίζει ότι αντί να ενισχυθεί το ακτινολογικό τμήμα, οδηγείται σε υποστελέχωση, ενώ παράλληλα έχει εγκριθεί ανάθεση εξ αποστάσεως διάγνωσης αξονικών τομογραφιών σε ιδιωτική εταιρεία με κόστος 200.000 ευρώ ετησίως, γεγονός που –όπως αναφέρει– προωθεί την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.
Παράλληλα, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου, μετά την αποχώρηση της διευθύντριας, νεφρολόγος από το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου καλείται να εφημερεύσει συνολικά 31 ημέρες μέσα στον Μάρτιο για την κάλυψη 18 ασθενών αιμοκάθαρσης. Η ΕΙΝΗ χαρακτηρίζει το πρόγραμμα ακραίο και επικίνδυνο, καθώς παραβιάζει τη νομοθεσία για τον χρόνο εργασίας και αυξάνει τον κίνδυνο επαγγελματικής εξουθένωσης και ιατρικών λαθών.
Η Ένωση στην ανακοίνωσή της κλείνοντας ζητά, μεταξύ άλλων, ανάκληση των αποφάσεων, κάλυψη των κενών θέσεων, τερματισμό των μετακινήσεων, και καλεί τους γιατρούς να συμμετάσχουν στην απεργία της Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας στις 18 Μαρτίου για το μισθολόγιο και την υποστελέχωση.