ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έστηναν απάτες στα Γιάννενα παριστάνοντας τους λογιστές!

14 Μάρ 2026 • 10:21
Έστηναν απάτες στα Γιάννενα  παριστάνοντας τους λογιστές!

Ανησυχητικές διαστάσεις φαίνεται πως λαμβάνουν το τελευταίο διάστημα στην Ήπειρο τα περιστατικά τηλεφωνικής απάτης, με επιτήδειους να σκαρφίζονται διάφορες μεθόδους, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή από ανυποψίαστους πολίτες. 

Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των αρχών, περιπτώσεις εξαπάτησης εξακολουθούν να καταγράφονται σχεδόν καθημερινά, συχνά με θύματα κυρίως ηλικιωμένους ή πολίτες που αιφνιδιάζονται από τις τηλεφωνικές κλήσεις και τις πιεστικές απαιτήσεις των δραστών.

Παρίσταναν τους λογιστές!

Ένα ακόμη περιστατικό απάτης ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από αστυνομική επιχείρηση στα Γιάννενα, όπου συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης τρία άτομα (δυο άντρες και μια γυναίκα) που φέρονται να συμμετείχαν σε οργανωμένη εγκληματική ομάδα εξαπάτησης πολιτών. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, κατά την τελευταία εβδομάδα οι δράστες πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές κλήσεις σε πολίτες στα Γιάννενα, προσποιούμενοι τους λογιστές και με το πρόσχημα διαγραφής προστίμου που έχει επιβληθεί από την Εφορία, τους έπειθαν να τους παραδώσουν σε καθορισμένο ραντεβού, χρήματα και κοσμήματα ώστε δήθεν να προβούν στην εκτίμησή τους και προσδιορισμό του ύψους φορολόγησής τους.

Με τον παραπάνω τρόπο διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική ομάδα είχε καταφέρει να αποσπάσει από τις 5 Μαρτίου σε διαφορετικές περιπτώσεις από δύο ημεδαπές, χρυσαφικά αξίας 1.000 ευρώ και χρηματικό ποσό 19.000 ευρώ.

Επιπλέον, στην δεύτερη περίπτωση κατάφεραν να πείσουν συγγενικό πρόσωπο της ημεδαπής να προμηθευτεί και 25 προπληρωμένες κάρτες pay safe συνολικής αξίας 2.500 ευρώ, γνωστοποιώντας τους κωδικούς εξαργύρωσής τους. 

Και κλοπή!

Από την εξέλιξη των ερευνών, προέκυψε επίσης και η εμπλοκή τους σε υπόθεση κλοπής που διαπράχθηκε στις 11 Μαρτίου στα Γιάννενα, όταν η ημεδαπή εισήλθε σε κατοικία ηλικιωμένου με την πρόφαση να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα και χωρίς να γίνει αντιληπτή αφαίρεσε από τσαντάκι το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και επιβιβάστηκε σε όχημα όπου την ανέμεναν οι υπόλοιποι συνεργοί της. 

Ακολούθησε έρευνα στις κατοικίες των κατηγορούμενων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: • το παραπάνω όχημα • 5 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων • μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης • 3 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η αστυνομική έρευνα για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται. 

Άλλες συλλήψεις 

-Στα Γιάννενα συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κομοτηνής με ποινή φυλάκισης 4 ετών, για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.

-Το απόγευμα της Πέμπτης συνελήφθη αναζητούμενος αλλοδαπός στο συνοριακό σημείο ελέγχου Σαγιάδας από αστυνομικούς του Α.Τ. Φιλιατών. Ειδικότερα, ο αλλοδαπός επιχείρησε να εξέλθει από την χώρα και κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Θεσπρωτίας, για το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου.

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.