Ενημέρωση για την πορεία της διαδικασίας αδειοδότησης του υδατοδρομίου στη λίμνη Παμβώτιδα ζητούν εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού, με επιστολή που απέστειλαν προς τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Υποδομών Κώστα Γκόγκο και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Χρήστο Τάτση.
Στην επιστολή γίνεται αναφορά και σε πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού ηλεκτρονικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Β. Κικίλιας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Ι. Τσίμαρη, σημείωσε ότι στο υπουργείο δεν έχει ακόμη κατατεθεί ο τεχνικός φάκελος για την έκδοση άδειας ίδρυσης του υδατοδρομίου. Οι φορείς αναφέρουν ότι αυτό οφείλεται στην καθυστέρηση καταβολής του σχετικού παραβόλου, εξαιτίας της καθυστερημένης ψήφισης του προϋπολογισμού, εκτιμώντας ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί σύντομα από τον Δήμο Ιωαννιτών.
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η εταιρία Hellenic Seaplanes αναμένεται να λάβει σύντομα την άδεια πτητικής εκμετάλλευσης, γεγονός που θα επιτρέψει την έναρξη εμπορικών δρομολογίων, αρχικά στο Ιόνιο όπου λειτουργούν ήδη πλήρως αδειοδοτημένα υδατοδρόμια. Όπως τονίζουν, θα ήταν σημαντικό τα Γιάννενα να συμπεριληφθούν σε αυτό το δίκτυο.
Την επιστολή υπογράφουν οι Λευτέρης Ζαρκάδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου, Γιώργος Αλεξανδρής, πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ν. Ιωαννίνων, Σπύρος Έξαρχος, πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Περάματος Ιωαννίνων, Δημήτρης Ντόβας, πρόεδρος των Τουριστικών Καταστημάτων Ν. Ιωαννίνων, Στάθης Σιούτης, πρ. πρόεδρος και μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, και Έφη Εξάρχου, πρ. αντιπρόεδρος και μέλος της ίδιας Ένωσης.