ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To Φθινόπωρο οι πρώτες συνδέσεις του φυσικού αερίου στα Γιάννενα

- Διαβεβαιώσεις από την εταιρία…

- Προς ασφαλτόστρωση Μεγ. Αλεξάνδρου -Σπ. Λάμπρου - Σουλίου

15 Ιούλ 2026 • 12:37
 To Φθινόπωρο οι πρώτες συνδέσεις του φυσικού αερίου στα Γιάννενα

Με υπομονή και… γερά νεύρα οπλίζονται καθημερινά οι Γιαννιώτες, καθώς πολλοί δρόμοι στο κέντρο της πόλης έχουν μετατραπεί σε εργοτάξια, για την ανάπτυξη του δικτύου του φυσικού αερίου.

 Τα παράπονα κατοίκων και επαγγελματιών «πέφτουν» βροχή, αφού βιώνουν μεγάλη ταλαιπωρία λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο, εργασιών για το φυσικό αέριο ή παρεμβάσεων στο οδόστρωμα.

Πάντως, από τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα υπάρχει η δυνατότητα αιτήσεων σύνδεσης για παροχή φυσικού αερίου σε Αμπελόκηπους και Καρδαμίτσια. 

Αυτό μετέφερε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, εκ μέρους της εταιρίας ο Χρήστος Σκουλίδας, διευθυντής Engineering & Constructions.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου εκτείνεται στα επόμενα δύο χρόνια, με την εταιρία να εκτιμά ότι έχει ήδη υλοποιηθεί το δυσκολότερο κομμάτι.

Διάφορα προβλήματα 

Μιλώντας στη συνεδρίαση, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κώστας Γκόγκος αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν καταγραφεί κατά την εκτέλεση των εργασιών. 

Συγκεκριμένα, έχουν διαπιστωθεί καθιζήσεις σε μεγάλα τμήματα των δρόμων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λακκούβες και επικίνδυνα σημεία για την κυκλοφορία οχημάτων και δίκυκλων.

Επίσης, καταγράφηκαν συνεχή περιστατικά πρόκλησης ζημιών από τα συνεργεία σε δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. 

Ολική ασφαλτόστρωση

Πάντως, η εταιρία δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην αποκατάσταση όλων των κακοτεχνιών που έχουν διαπιστωθεί στα οδοστρώματα, καθώς και των φθορών που έχουν προκληθεί στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, όμβριων υδάτων και ηλεκτροφωτισμού.

Όπως ανέφερε η ΕΝΑΟΝ, με την ολοκλήρωση και του δικτύου χαμηλής πίεσης, στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα ακολουθήσει σταδιακή ασφαλτόστρωση ολόκληρου (!) του μήκους και πλάτους των οδών Σπύρου Λάμπρου, Μεγάλου Αλεξάνδρου και Σουλίου. 

Από την πλευρά του, ο Θωμάς Μπέγκας ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος δεν βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την εταιρία, καθώς η παρουσία της αφορά ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την περιοχή. 

Η πορεία του έργου

Σχετικά με την πορεία του έργου, συνολικά έχουν κατασκευαστεί 36 χιλιόμετρα δικτύου φυσικού αερίου, από αυτά, τα 15 χιλιόμετρα αφορούν το δίκτυο μέσης πίεσης, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ άλλα 21 χιλιόμετρα αφορούν το δίκτυο χαμηλής πίεσης.

Έχουν εγκατασταθεί δύο σταθμοί αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων κι έχει ολοκληρωθεί το τμήμα του δικτύου που θα τροφοδοτήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Νίκος Γιωτίτσας

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.