ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανήλικοι μέθυσαν σε πανηγύρι και κατέληξαν στο νοσοκομείο!

- Περιστατικό σε περιοχή της Κόνιτσας...

- Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες ληστείας στην Πάργα

22 Ιούλ 2026 • 11:29
Ανήλικοι μέθυσαν σε πανηγύρι  και κατέληξαν στο νοσοκομείο!

Διαρκώς χτυπούν τα… καμπανάκια για την «αδυναμία» που όλο και περισσότεροι ανήλικοι δείχνουν στο αλκοόλ. 

Τα περιστατικά είναι πολλά το τελευταίο διάστημα στην Ήπειρο, αποδεικνύοντας τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει προσλάβει το φαινόμενο.

Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε, χθες, τα ξημερώματα σε περιοχή της Κόνιτσας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τρεις ανήλικοι κατανάλωσαν αλκοόλ κατά τη διάρκεια μουσικοχορευτικής εκδήλωσης και μέθυσαν. 

Αρχικά μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας και στη συνέχεια σε νοσοκομείο στα Γιάννενα για την παροχή των πρώτων βοηθειών. 

Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη ο υπεύθυνος της εκδήλωσης, ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Υπό την επήρεια αλκοόλ

Πάντως, επιρρεπείς στο  αλκοόλ είναι και πολλοί ενήλικες, που δεν λένε να καταλάβουν ότι η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών και η οδήγηση … δεν πάνε μαζί! Στην Άρτα, συνελήφθη ένα άτομο από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας, καθώς διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ. αυτοκίνητο υπό την επήρεια αλκοόλ.  Από τον έλεγχο προέκυψε ακόμη ότι του είχε ήδη αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης για την ίδια παράβαση σε προγενέστερο χρόνο, από το Γ' Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου- Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε ληστεία 

Στο μεταξύ, ένοπλη ληστεία που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο σε κοσμηματοπωλείο της Πάργας, εξιχνίασαν οι Αρχές και ταυτοποίησαν για την  υπόθεση, δύο αλλοδαπούς.

Η ληστεία εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πρέβεζας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας. Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, μαζί με άγνωστο συνεργό τους, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο και με την απειλή όπλων που έφεραν, έσπασαν προθήκες από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά. 

Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, το όχημα που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας, το οποίο είχε κλαπεί μία εβδομάδα νωρίτερα από περιοχή της Αθήνας και έφερε πλαστή πινακίδα, ακινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή με άλλο όχημα, το οποίο αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη με την απειλή των όπλων. 

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, παραβάσεις περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Είχε πτυσσόμενο μαχαίρι στο Ι.Χ.

Τέλος, πτυσσόμενο μαχαίρι μήκους 23 εκατοστών βρέθηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας άνδρας στη Θεσπρωτία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.