ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Σμηναγού Δημητρίου Πέτρου

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας με θύματα δύο επίλεκτα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας γράφτηκε χθες, καθώς τελέστηκαν οι κηδείες του Σμηναγού Δημητρίου Πέτρου στον Κατσικά Ιωαννίνων και του Επισμηναγού Ιωάννη Μπλέσια στον Πύργο Ηλείας.

Σε κλίμα απέραντης οδύνης, η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνάδελφοί του και η τοπική κοινωνία, είπαν το «ύστατο χαίρε» στον Σμηναγό Δημήτριο Πέτρου που έχασε τη ζωή του κατά τη μοιραία συντριβή του αεροσκάφους Phantom F-4E στην Τανάγρα.

 

11 Σεπ 2026 • 10:45
Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Σμηναγού Δημητρίου Πέτρου

Η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Κατσικά Ιωαννίνων, με το φέρετρο του 37χρονου να είναι καλυμμένο με την ελληνική σημαία.

Απόδοση στρατιωτικών τιμών

Άγημα της Αεροπορίας και η στρατιωτική μπάντα απέδωσαν τις προβλεπόμενες στρατιωτικές τιμές, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους. Η ταφή του έγινε στο Κοιμητήριο του Κατσικά. 

Στην τελετή παρέστησαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο πρώην Υπουργός Ευάγγελος Αποστολάκης, βουλευτές της Ηπείρου, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων.

Φορτισμένο «αντίο»…

Αβάσταχτος ήταν ο πόνος στον Ιερό Ναό, εκεί όπου επρόκειτο να βαπτίσει την πέντε μηνών κορούλα του. Πλήθος κόσμου τον αποχαιρέτησε και από τα Πράμαντα χωριό της μητέρας του και το Πολυστάφυλο Πρέβεζας, χωριό του πατέρα του.

Ανάμεσα στα δεκάδες στεφάνια ήταν και εκείνα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

Ιδιαίτερα φορτισμένος ήταν ο αποχαιρετισμός των συναδέλφων του, οι οποίοι μίλησαν για έναν άνθρωπο που δεν ήταν μόνο συνάδελφος, αλλά φίλος και μέλος της δικής τους οικογένειας.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.