ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδηλώσεις για τον Πολιούχο Φιλιππιάδας Άγ. Βησσαρίωνα

-Συμμετείχε πλήθος κόσμου και πολλοί επίσημοι

15 Σεπ 2026 • 18:21
Εκδηλώσεις για τον Πολιούχο Φιλιππιάδας Άγ. Βησσαρίωνα

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και τη συμμετοχή πλήθους πιστών, η Φιλιππιάδα τίμησε τον Πολιούχο και Προστάτη της, Άγιο Βησσαρίωνα. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το απόγευμα με τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου Παύλου και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσοστόμου.

Σήμερα το πρωί τελέστηκαν ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Βησσαρίωνα στους δρόμους της Φιλιππιάδας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Θεσπρωτικού «Απόλλων» και τη συμμετοχή μαθητών, συλλόγων, φορέων και πλήθους πιστών.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην υφυπουργός Μαρία Κεφάλα, ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, ο βουλευτής Άρτας, Γιώργος Στύλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, οι Αντιπεριφερειάρχες Τάσος Δράκος και Αναστασία Σίμου, ο Δήμαρχος Ζηρού, Γιώργος Γιολδάσης κ.α..

Με αφορμή τον εορτασμό, ο Δήμαρχος Ζηρού τόνισε σε δηλώσεις του πως «η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για τη Φιλιππιάδα, καθώς τιμούμε με πίστη και σεβασμό τον Πολιούχο και Προστάτη της πόλης μας, Άγιο Βησσαρίωνα. Η μεγάλη αυτή εορτή μάς υπενθυμίζει τις αξίες που κρατούν μια κοινωνία ενωμένη: την αλληλεγγύη, την προσφορά, τον σεβασμό και τη φροντίδα για τον συνάνθρωπο».

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.