ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές Ι. Τσίμαρη με στελέχη της Εκπαίδευσης

Σειρά συναντήσεων με στελέχη της Εκπαίδευσης πραγματοποίησε, με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ι. Τσίμαρης, με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων στις σχολικές μονάδες Ιωαννίνων και Ηπείρου.

 

12 Σεπ 2026 • 11:19
Επαφές Ι. Τσίμαρη με στελέχη της Εκπαίδευσης

Ο κ. Τσίμαρης συναντήθηκε αρχικά με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Μαρίνα Μπέση (φωτό), όπου μεταξύ άλλων, εξετάστηκαν η στελέχωση των σχολείων, η Ειδική Αγωγή, τα αυξανόμενα αιτήματα παράλληλης στήριξης, η επάρκεια Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), καθώς και η κατάσταση στο ΚΕΔΑΣΥ Ιωαννίνων. 

Στο επίκεντρο βρέθηκαν ακόμη οι έλεγχοι στατικότητας σχολικών κτιρίων μετά τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις, η μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων, η ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου και η ανέγερση των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Ιωαννίνων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα μικρά σχολεία ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών που συγχωνεύονται, καταργούνται ή αναστέλλουν τη λειτουργία τους, καθώς και στην ανάγκη σταθερού, μακροπρόθεσμου εκπαιδευτικού σχεδιασμού. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο βουλευτής «Πρέπει να δούμε εάν δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος: κλείνει το σχολείο επειδή μειώθηκαν τα παιδιά, αλλά όταν κλείνει το σχολείο γίνεται ακόμη δυσκολότερο για μια οικογένεια να παραμείνει ή να εγκατασταθεί σε ένα χωριό».

Συζητήθηκαν ακόμη το Νέο Λύκειο, το Εθνικό Απολυτήριο, τα νέα προγράμματα σπουδών, η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία της Ανατολής Ιωαννίνων.

Ακολούθησαν συναντήσεις με τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Σταματία Λογοθέτη, τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Μαρία Γιαννακού και εργαζομένους των υπηρεσιών. 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Το καθημερɩνό ενημερωτɩκό δελτίο της Ηπείρου
στο email σου.