-Παραστάσεις βασισμένες στο έργο του Ν. Χουλιαρά
Tην παράσταση «Τώρα πια φυσάει μονάχα μες στις λέξεις» θα παρουσιάσει το Εθνικό Θέατρο, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 18.30) στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.
Η παράσταση έχει αφετηρία το έργο του σημαντικού Γιαννιώτη ζωγράφου, συγγραφέα, ποιητή και τραγουδοποιού Νίκου Χουλιαρά (1940-2015). Πρόκειται για μία δραματουργική σύνθεση βασισμένη σε διηγήματα και αφηγήσεις από την πρώιμη αλλά και τη μεταγενέστερη περίοδο της δημιουργικής πορείας του καλλιτέχνη, καθώς και σε ποιήματά του. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας του.
Δραματουργία - Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου. Ερμηνεία: Γιώργος Κριθάρας. Ακούγεται η φωνή της Ελένης Βεργέτη. Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη την προκράτηση θέσης στο τηλ.: 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).