Εντείνονται τα μέτρα πρόληψης της ασθένειας των πλατάνων

on .

Ευρεία σύσκεψη χθες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Εντείνονται τα μέτρα πρόληψης της ασθένειας των πλατάνων

Συγκεκριμένες κατευθύνσεις από την Β. Ευταξά

• Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την ανάληψη πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων έγινε χθες το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.
Στην τοποθέτησή της, η Γενική Γραμματέας Βίκυ Ευταξά ζήτησε να υπάρχει επαγρύπνηση και συντονισμός, ώστε να καταπολεμάται η ασθένεια εν τη γενέσει της.
Σημαντικός κρίνεται ο ρόλος των επιχειρήσεων που σχετίζονται με την εκτέλεση Δημόσιων Έργων, από τις οποίες ζητήθηκε να συνδράμουν ακόμη περισσότερο στην αναχαίτιση της ασθένειας με την απολύμανση των μηχανημάτων.
Η κ. Ευταξά ανακοίνωσε επίσης ότι θα γίνονται φυτοϋγεινομικοί έλεγχοι των μηχανημάτων όπου εκτελούνται έργα.
Διαβεβαιώσεις ότι θα λάβουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα έδωσαν οι εκπρόσωποι των εργοληπτικών επιχειρήσεων, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται πλέον στους Δήμους, οι οποίοι θα πρέπει να ενημερωθούν για το ρόλο που πρέπει να αναλάβουν. Αξιοσημείωτο είναι ότι στη χθεσινή σύσκεψη, από όλη την Ήπειρο, συμμετείχε μόνο ο Δήμος Ιωαννιτών.

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
• Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας  Ημέρας Περιβάλλοντος η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, σε μήνυμά της υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, ότι «η συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προσωπική υποχρέωση… Στηρίζουμε έμπρακτα την προσπάθεια για παραγωγή ενέργειας μέσα από τις Ανανεώσιμες Πηγές με την αδειοδότηση αιολικών, φωτοβολταϊκών πάρκων και μικρών υδροηλεκτρικών, προωθούμε την αξιοποίηση του Γεωθερμικού πεδίου στις Συκιές Άρτας δημιουργώντας έτσι νέες επιχειρηματικές δυνατότητες φιλικές προς το περιβάλλον και με πολλαπλασιαστικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες αλλά και τους ίδιους τους πολίτες».