Αλήθεια, ποιοι τελικά είναι οι σκοταδιστές κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;

on .

EGKYOS

• Είναι να απορεί κανείς -το ελάχιστο- με την σφοδρή και ακατανόητη επίθεση που εξαπέλυσε και σε τοπικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκδήλωση με τίτλο «Αφήστε με να ζήσω» που διοργανώνεται μεθαύριο Σάββατο στα Γιάννενα, από έξι συλλόγους,  υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Ιωαννίνων, που έχουν αυξημένη αγωνία για το δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας. 
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής -και δυστυχώς καθηγήτρια μάλιστα της Παιδιατρικής  Μερόπη Τζούφη- ανακαλύπτουν πρόθεση ποινικοποίησης των αμβλώσεων που κατ΄ αυτούς «αποτελεί ευθεία επίθεση στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των γυναικών»!
Ακόμη με πιο οξείς στους χαρακτηρισμούς της είναι η Νεολαία Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία -κατά την προσφιλή τακτική του κόμματος- επιχειρεί να αποδώσει ευθύνες στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, φθάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίσει «σκοταδισμό» την πραγματοποίηση της εκδήλωσης κατά των εκτρώσεων και των αμβλώσεων. 
Η κ. Τζούφη χαρακτηρίζει «πρόκληση» την εκδήλωση αυτή, αλλά και «το κίνημα κατά των μεταμοσχεύσεων», λέγοντας πως «οφείλουμε να απαντήσουμε αποφασιστικά και συλλογικά και να υπερασπιστούμε τα κατοχυρωμένα κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών…»!
Η δε Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, καλεί την τοπική κοινωνία να μην συμμετέχει στην μεθαυριανή εκδήλωση. Κι εδώ γεννάται το ερώτημα: ποιοι τελικά είναι  οι προοδευτικοί και ποιοι οι σκοταδιστές: Αυτοί που επιδιώκουν την ενημέρωση για ένα θέμα που αφορά την κοινωνία ή εκείνοι που δεν θέλουν καν να ακουστεί και η  άλλη άποψη ασκώντας μια ιδιότυπη τρομοκρατία στα νεαρά ζευγάρια, ωθώντας τα ουσιαστικά στην αποτροπή γεννήσεων;

* * *
Ας μην ανησυχούν όμως μην τυχόν και… αρχίσουν μαζικά οι γεννήσεις μετά την εκδήλωση. Καμιά εκδήλωση δεν εκβιάζει την κοινωνία, ούτε και κανένας σύλλογος μπορεί να επιβάλλει την θέλησή του, αλλά ούτε έχει και τη δύναμη να… καταργήσει «κατοχυρωμένα δικαιώματα»!
Είναι όμως αναφαίρετο δημοκρατικό, κοινωνικό και εθνικό δικαίωμα όσων έχουν αυξημένες ευαισθησίες για ένα τόσο μεγάλο θέμα να ενημερώσουν τα νέα ζευγάρια για τις απόψεις τους και τις  διαφορετικές πτυχές του ζητήματος των αμβλώσεων και των εκτρώσεων, πέραν αυτών που θέτουν σε προτεραιότητα οι πολιτικοί.  Από εκεί και πέρα η κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει την επιλογή της. Η απορία παραμένει: Τι ακριβώς φοβούνται στο ΣΥΡΙΖΑ και γιατί τόσο μένος για μια απλή ενημερωτική εκδήλωση;