«Ήρθα στον ΠΑΣ με μεγάλη χαρά και για μεγάλα πράγματα»!

on .

 SIONTHS

Ήταν η πρώτη μεταγραφική κίνηση του ΠΑΣ Γιάννινα για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Παρότι είναι γέννημα-θρέμμα Γιαννιώτης και όντας ποδοσφαιριστής με αρκετές παραστάσεις από Super League, ποτέ δεν είχε αγωνιστεί μέχρι τώρα στην ομάδα της περιοχής του.

Ο λόγος για τον Στέφανο Σιόντη, ο οποίος θα φοράει πλέον τη φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου» για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο 31χρονος ανασταλτικός μέσος, από το Καρπενήσι που βρίσκεται με την υπόλοιπη ομάδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, μίλησε στους απεσταλμένους του «Πρωινού Λόγου» Χρήστο Καλύβα και Νίκο Γιωτίτσα για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα.
Ο Γιαννιώτης ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στους λόγους που τον έφεραν στον ΠΑΣ, το πώς κυλάει η προετοιμασία, αλλά και το έργο του Γιάννη Πετράκη, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την αβεβαιότητα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τέλος, μας μίλησε για τη συνύπαρξή του με τον Γιώργο Παμλίδη, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες και στην Κέρκυρα και έδωσε μια υπόσχεση στον κόσμο της ομάδας.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Στέφανου Σιόντη στον «Π.Λ.»:
• Στέφανε πως προέκυψε η συνεργασία σου με τον ΠΑΣ Γιάννινα;
- «Να διευκρινίσω ότι είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και ήρθα αμέσως στην ομάδα. Για τα όσα λέγονται και ακούστηκαν, εγώ δεν τα ήξερα, όμως μου τα έχουν μεταφέρει. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην ομάδα, σε αυτή την οικογένεια και ήρθα με μεγάλη χαρά και πιστεύω ότι θα κάνουμε μεγάλα πράγματα».
• Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τον ΠΑΣ;
- «Με πλησίασαν από τον ΠΑΣ, δεν είπαμε πολλά πράγματα, ούτε διαπραγματευτήκαμε πολλά. Για εμένα νομίζω ήταν καλό timing γιατί είμαι ώριμος και μπορώ να διαχειριστώ πολλά πράγματα. Tην πίεση που έχει η ομάδα, αλλά και άλλα πολλά. Αποδέχτηκα αμέσως την πρόταση και ήρθα κατευθείαν με χαρά στον ΠΑΣ».
• Πως αισθάνεσαι που ανήκεις στον ΠΑΣ;
- «Πάρα πολύ καλά, πολύ χαρούμενος. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα πολύ άνετα, για εμένα δεν υπήρχε προσαρμογή. Στα αποδυτήρια βρήκα γνώριμους ανθρώπους, με πολλά παιδιά έχουμε αγωνιστεί μαζί. Επίσης, η οικογένειά μου ζει στα Γιάννινα και τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα για εμένα. Μακάρι να έχουμε όλοι μας υγεία και καλή συνέχεια στην προετοιμασία».
• Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας ολοκληρώθηκε, έγιναν και τα φιλικά με τη Λάρισα και τη Λαμία. Εσύ πώς βλέπεις τα πράγματα αυτές τις πρώτες 15-20 μέρες προετοιμασίας;
- «Δουλεύουμε πολύ καλά και δυνατά. Πάντα στα φιλικά βλέπουμε κάποια πράγματα, αλλά δεν μπορούν να αποτελέσουν κριτήριο γιατί τα πόδια όλων είναι βαριά. Έχουμε κάνει αρκετή και καλή προπόνηση και αυτό θα το βρούμε μπροστά μας. Νομίζω ότι στο φιλικό με τη Λάρισα είχαμε ένα καλό πρώτο δείγμα και ελπίζω να έχουμε ανάλογη συνέχεια».
• Οι δικοί σου στόχοι συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας;
- «Σίγουρα ο ΠΑΣ Γιάννινα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου και εγώ σαν αθλητής θέλω να βελτιώνομαι πάντα και να κάνω βήματα μπροστά. Νομίζω ότι μπορώ να μπω σε αυτή την οικογένεια και να συνεχίζουμε να κάνουμε βήματα μπροστά».
• Μαζί με εσένα ήρθε από την Κέρκυρα και ο Παμλίδης. Τι τον συμβούλευσες για να έρθει στον ΠΑΣ;
- «Δεν χρειάστηκε να πω εγώ κάτι. Ο Γιώργος είχε κάποιες προτάσεις όμως ήθελε να έρθει στον ΠΑΣ. Νομίζω αρκετοί παίκτες ζηλεύουν αυτό που έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα, το κλίμα και την ομοιογένεια που βγάζει μέσα στο γήπεδο. Ήθελε να έρθει στην ομάδα, το θεώρησε ένα πολύ καλό βήμα για αυτόν. Του εύχομαι περαστικά γιατί έχει ένα τραυματισμό στο πόδι του και να μπορέσει να γυρίσει γρήγορα και να δώσει βοήθεια στην ομάδα, γιατί είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και εξαιρετικό παιδί».
• Είναι εφικτός για τον ΠΑΣ ο στόχος της Ευρώπης για φέτος;
- «Πάντα πρέπει να ξεκινάμε με ταπεινότητα και σοβαρότητα. Βήμα-βήμα να δείχνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε και όταν έρθει αυτό να το πανηγυρίσουμε και να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Με δουλειά και ταπεινότητα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα».
• Τι μπορείς να υποσχεθείς στους φιλάθλους του ΠΑΣ;
- «Να υποσχεθώ ότι μέσα από τη δουλειά θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό μέσα στο γήπεδο. Ότι πάθος μπορώ να βγάλω μέσα στο γήπεδο, ότι τρέξιμο και ότι καλύτερο μπορώ να κάνω θα γίνεται και να έχω την υγεία μου. Μπήκα σε αυτή την οικογένεια, με αγκάλιασαν τα παιδιά. Να ξεκαθαρίσω ότι ήθελα να είμαι εδώ και πρώτη φορά μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία, δεν με είχε ξαναπλησιάσει ποτέ κανένας».
• Πώς ζεις αυτές τις πρώτες μέρες τον προπονητή Γιάννη Πετράκη;
- «Δεν χρειάζεται να πω εγώ κάτι. Ο κόουτς, ξέρουν όλοι στα Γιάννινα ποιος είναι, είναι πολλά χρόνια στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για έναν παίκτη να έρθει στην ομάδα όταν τον θέλει ένας προπονητής που είναι σε μια ομάδα τόσα χρόνια. Ο τρόπος που δουλεύει φαίνεται και στα αποτελέσματα. Τι μπορώ να πω εγώ;».
• Πώς βλέπεις το ελληνικό πρωτάθλημα;
- «Περίεργη καμπή αυτή τη στιγμή για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτή η αβεβαιότητα που υπάρχει για το πόσες ομάδες θα πέσουν, πόσες δεν θα πέσουν. Θα δούμε τι θα γίνει και μακάρι ότι γίνει να είναι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και να κάνουμε βήματα μπροστά».
• Μια ευχή για τη φετινή χρονιά και το μέλλον του ΠΑΣ Γιάννινα.
- «Να είμαστε οικογένεια έτσι όμως είμαστε και έχουμε ξεκινήσει και οι επιτυχίες που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια να έρθουν και φέτος. Νομίζω ότι με σκληρή δουλειά και σκυμμένο το κεφάλι, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».