«Υπεύθυνοι για πέρυσι, αισιόδοξοι για φέτος»

on .

ALEKSANDROS NIKOLIAS

• Θεωρείται ένας από τους πιο τεχνίτες ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα και ένα από τα πολλά ταλέντα που ήρθε στην ομάδα επί ημερών Γιάννη Πετράκη. Βρίσκεται στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία και έτοιμος να προσφέρει ακόμα περισσότερα στην ομάδα.

Ο λόγος για τον 25χρονο Αλέξη Νικολιά, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα σε μια αποκαλυπτική εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στον «Πρωινό Λόγο» και τους Θανάση Μυριούνη και Νίκο Γιωτίτσα.
Από τα αίτια του περσινού υποβιβασμού και την ανάληψη ευθυνών, μέχρι τον αέρα ανανέωσης με τον Αργύρη Γιαννίκη και την αισιοδοξία της επόμενης ημέρας, ο Αλέξης Νικολιάς μας μίλησε αναλυτικά για τις σπουδές του, τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, αλλά και την καλύτερη και χειρότερη στιγμή που έχει ζήσει στα 3,5 χρόνια που βρίσκεται στα Γιάννινα, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα δεδομένα της αναδιάρθρωσης και το βασικό στάδιο προετοιμασίας στο Καρπενήσι.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλέξη Νικολιά στον «Π.Λ»:
Αυτό που δεν ξέρει ο περισσότερος κόσμος για εσένα είναι ότι είσαι ένας ποδοσφαιριστής που συνδυάζει το ποδόσφαιρο και τη μόρφωση μιας και σπουδάζεις στη Φαρμακευτική Πάτρας. Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι σπουδές σου;
«Αυτή τη στιγμή σπουδάζω στη Φαρμακευτική Πατρών, είμαι στο έκτο έτος, η σχολή είναι πέντε χρόνια και προσπαθώ να τα συνδυάσω και τα δύο. Να πηγαίνω στις εξεταστικές γιατί τα μαθήματα και τα υποχρεωτικά εργαστήρια δεν μπορώ να τα παρακολουθώ και πιστεύω κάποια στιγμή θα πάρω και το πτυχίο μου».
Όταν φτάσει η ώρα να σταματήσεις το ποδόσφαιρο, στόχος σου είναι να ασχοληθείς με κάτι παρεμφερές πάνω σε αυτό ή θα ήθελες να ασχοληθείς σε κάτι που έχει να κάνει με τις σπουδές σου;
«Για το μέλλον δεν ξέρω τι μπορεί να προκύψει αλλά αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι θέλω να ασχοληθώ με τη φαρμακευτική αν καταφέρω και πάρω το πτυχίο».
Το πρώτο σου επαγγελματικό συμβόλαιο ήταν με την ΑΕΚ. Τι έφταιξε και δεν μπόρεσες να κάνεις εκεί το βήμα να πας στη μεγάλη ομάδα.
«Ήταν το 2012 και τότε η χρονιά ήταν περίεργη για την ΑΕΚ μιας και ήταν η χρονιά του υποβιβασμού. Εγώ είχα ξεκινήσει καλά με τον κ. Βλάχο που είχαμε προπονητή, μετά από κάποιες αγωνιστικές έφυγε κα ήρθε ο κ.Λίνεν. Από εκεί και πέρα ήμασταν μια ομάδα έξι-επτά μικρών τους οποίους έστελνε συνέχεια στην Κ 20 για να παίρνουν παιχνίδια και δεν εμπιστευόταν καθόλου μικρούς. Μας άφηνε εκτός αποστολής και εκτός προπονήσεων της μεγάλης ομάδας, ήταν μια χρονιά με πίεση και αυτός ήταν ο λόγος που έφυγα από εκεί. Δικαιολογώ και τον προπονητή γιατί δεχόταν μεγάλη πίεση σε μια ομάδα όπως ήταν η ΑΕΚ και έπρεπε να εμπιστευτεί πιο έμπειρους παίκτες».
Από την ΑΕΚ πήγες στη Γλυφάδα, από εκεί στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Γενάρη του 2016 ήρθες στον ΠΑΣ. Στα 3,5 χρόνια που είσαι στον ΠΑΣ ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή για εσένα.
«Η καλύτερη ήταν όταν βγήκαμε στην Ευρώπη, οι πανηγυρισμοί μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη εκεί όπου μας ακολούθησε πολύς κόσμος. Το καλοκαίρι που είχε φωταγωγηθεί η πόλη για τα 50 χρόνια της ομάδας, η πρόκριση στη Νορβηγία και όλο αυτό το σκηνικό.
Η χειρότερη αν με ρωτούσατε πριν λίγα χρόνια θα σας έλεγα τον υποβιβασμό της ΑΕΚ, αλλά τώρα επειδή έχω δεθεί περισσότερο με την ομάδα του ΠΑΣ είναι ο υποβιβασμός του ΠΑΣ την περσινή χρονιά».
Τι έφταιξε πέρυσι και η ομάδα υποβιβάστηκε;
«Αν ξέραμε τους λόγους επακριβώς, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αυτός ο υποβιβασμός. Δεν βγάζαμε στο γήπεδο αυτό που δουλεύαμε. Δεν θέλω να μιλήσω και εγώ για τύχη και διαιτησία, σίγουρα ένας παράγοντας ήταν και αυτά γιατί σε κάποιους αγώνες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Δεν βγάλαμε τα πράγματα που είχαμε δουλέψει μέσα στο γήπεδο και αδικήσαμε κατά κάποιο τρόπο τους εαυτούς μας».
Από ποιο παιχνίδι άρχισες να «φοβάσαι» και να ανησυχείς ότι η ομάδα θα πέσει;
«Εγώ πίστευα μέχρι το τέλος ότι δεν θα πέσουμε, μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ήμουν σίγουρος ότι θα μείνουμε στην κατηγορία, αλλά μετά την εικόνα που είχαμε εκτός έδρας στον αγώνα με τον ΟΦΗ όπου κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι και είχαμε εικόνα διάλυσης, εκεί σαν να υποψιαστήκαμε κάτι όλοι».

nikolias 2
Συμπερασματικά λοιπόν είναι πολλοί παράγοντες μέσα, διαιτησία, τύχη, ποδοσφαιρική γκίνια.
«Ναι, απλά εγώ δεν θέλω να σταθώ σε αυτό γιατί και άλλες ομάδες μπορεί να είχανε. Η τύχη είναι και θέμα ικανότητας αν στο παιχνίδι με τα Λάρισα εντός είχαμε ένα γκολ στις 20 τελικές που κάναμε τώρα δεν θα μιλούσαμε για τύχη».
Παρά τον υποβιβασμό αποφάσισες να μείνεις στην ομάδα. Τι ήταν αυτό που σε κράτησε στον ΠΑΣ;
«Όταν υποβιβάστηκε η ομάδα είχαμε πει όσα παιδιά μείνουμε ότι θα έχουμε ως στόχο να την ξαναπάμε εκεί που πρέπει. Έγιναν κάποιες προτάσεις στον ΠΑΣ από άλλες ομάδες εγώ δεν είμαι υπεύθυνος να αποφασίσω είναι άλλοι για αυτό γιατί έχω συμβόλαιο ακόμη 1,5 χρόνο. Ο πρόεδρος δεν είχε την διάθεση να με αφήσει ελεύθερο και δεν δέχτηκε τις προσφορές και εμένα δεν μου αρέσει ο τρόπος της προσφυγής για να μείνω ελεύθερος. Πιστεύω ότι είναι ό,τι χειρότερο να κάνεις προσφυγή δεν μου αρέσει αυτός ο τρόπος και θα πρέπει να λύνεται με διάλογο το όποιο θέμα. Από την άλλη είναι μια πρόκληση το πρωτάθλημα της Β Εθνικής γιατί είμαστε υπεύθυνοι που υποβιβάστηκε η ομάδα και πρέπει να αναλάβουμε τη μεγάλη ευθύνη που είναι πολύ δύσκολο έργο για να ανεβάσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει».
Αν σου πέρασε από το μυαλό να αποχωρήσεις από τον ΠΑΣ και τι άλλαξε τελικά και παρέμεινες στην ομάδα;
«Είχα κάποιες προτάσεις από ομάδες Α Εθνικής, όποιος και να με έπαιρνε είτε πρόεδρος, είτε παράγοντας, είτε γενικός αρχηγός της άλλης ομάδας εγώ έλεγα ότι έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν είμαι ελεύθερος να συζητήσω προτάσεις και από εκεί και πέρα ο πρόεδρος από ό,τι έμαθα είχε υψηλά τον πήχη, την τιμή της πώλησης μου πάρα πολύ μεγάλη που δεν ήταν εφικτή για τις συγκεκριμένες ομάδες και έτσι δεν έγινε η μεταγραφή».
Μέσα σου όμως τι άλλαξε και είχες διάθεση παραμονής;
«Σίγουρα όταν σε διεκδικούν ομάδες από Α Εθνική, θες να κάνεις το καλύτερο για σένα γιατί είμαστε επαγγελματίες και θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Αυτό που άλλαξε ήταν η ευθύνη του υποβιβασμού και η αισιοδοξία της ανόδου. Επειδή έχω ζήσει τη Β Εθνική, η άνοδος από την Β στην Α Εθνική είναι καλύτερο και από το να πάρεις πρωτάθλημα στην Α Εθνική. Όλη η χαρά, τα μηνύματα του κόσμου , η ευθύνη και η χαρά του πρωταθλητισμού που θα μας κάνουν καλύτερους ήταν οι λόγοι . Όλοι έχουν ευθύνη, ο καθένας το μερίδιό του, πιστεύω ότι έγιναν κάποιες καλές κινήσεις φέτος στον ΠΑΣ και με πρόσωπα . Έφυγαν σημαντικά πρόσωπα που μπορούσαν να μείνουν αλλά έμεινε ένας κορμός παικτών που δεν είναι για Β Εθνική, μπορεί να σταθεί στην Α και αυτό είναι πολύ θετικό γιατί έχουμε λύσεις και απλά ο καθρέπτης είναι το γήπεδο. Δεν μένουμε στα ονόματα, ταμπέλες και ετικέτες ότι αυτός είναι Α Εθνικής γιατί δεν πρέπει να έχουμε έπαρση και εγωισμό και κάθε Κυριακή να δίνουμε αυτό που είμαστε».
Η Β Εθνική μετά από τρία χρόνια στη Super League δεν είναι ένα πισωγύρισμα για εσένα;
«Τη Β’ Εθνική την έχω ζήσει με τον Ολυμπιακό Βόλου τρία χρόνια και είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα ακόμη και από την Α, σε πιο κακά γήπεδα, το ποδόσφαιρο πάει πιο πολύ στη δύναμη, βέβαια θα υπάρχουν σίγουρα ποιοτικές ομάδες και ποιοτικοί παίκτες».
Πιστεύεις για να το κάνω πιο συγκεκριμένο ότι θα είναι μια ευκαιρία και για εσένα να ξαναγυρίσεις μαζί με τον ΠΑΣ εκεί που αξίζει να βρίσκεστε;
«Αυτό αν γίνει θα είναι ό,τι καλύτερο γιατί την περσινή χρονιά θα την ξεχάσουμε αμέσως και αυτό είναι ευχή όλων, αν συνοδευτεί με άνοδο είναι σαν να μην έγινε. Μπορεί να είχαν προτάσεις αρκετά παιδιά να παίξουν στην Super League, αλλά είτε γιατί είχαν συμβόλαιο, είτε γιατί τους αρέσουν οι συνθήκες στα Γιάννενα και το συμβόλαιο που τους πρότεινε ο πρόεδρος έμειναν και όλοι ευχόμαστε να πετύχουμε τον στόχο μας».
Πολλά τα νέα πρόσωπα φέτος στην ομάδα. Στόχος του ΠΑΣ φέτος ποιος είναι;
«Ο στόχος είναι καθαρά η άνοδος, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Τα νέα πρόσωπα είναι πολλά και πρέπει να γίνει μια σύνδεση μεταξύ μας, να γίνουμε ομάδα πάνω από όλα. Το ταλέντο βλέπω από τις προπονήσεις ότι υπάρχει και πιστεύω ότι αν καταφέρει ο προπονητής να μας κάνει ομάδα και να μας ενώσει θα έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα».
Πως ήταν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι;
«Ήταν η τέταρτη δική μου χρονιά στο Καρπενήσι με τον ΠΑΣ. Σε γενικές γραμμές , η προετοιμασία κυμάνθηκε πολύ καλά, το άσχημο ήταν ο τραυματισμός του Σεργκελασβίλι , του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση γιατί ήταν από τους πολύ καλούς παίκτες της ομάδας και θα βοηθήσει όταν επιστρέψει, δεν είχαμε άλλα τέτοια προβλήματα και όλα πήγαν καλά. Φιλικά είναι η πρώτη χρονιά που δεν γίνονται και αυτό είναι θέμα προπονητή αν και προσωπικά πιστεύω ότι έκανε σωστά γιατί την πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας ο ποδοσφαιριστής δεν είναι έτοιμος να βγάλει το 100% και να μπει με μονομαχία με άλλη ομάδα, η οποία έχει ξεκινήσει νωρίτερα την προετοιμασία της».
Ποια θέση σου αρέσει να αγωνίζεσαι, στα άκρα ή στον άξονα;
«Εμένα μου αρέσει στα άκρα σαν εξτρέμ, δεξιά-αριστερά δεν έχω θέμα. Όντως ο κ. Γιαννίκης μου είπε κάποια πράγματα για τη θέση στον άξονα και αν χρειαστεί και θεωρεί ότι μπορώ να βοηθήσω μπορεί να με χρησιμοποιήσει. Τα τελευταία πέντε χρόνια παίζω στα άκρα σαν εξτρέμ, αλλά πέρυσι που ο κ.Πετράκης με χρησιμοποιούσε σαν οκτάρι ή σαν μπακ δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να παίξω και σε αυτές τις θέσεις».
Μαζί με τους Σκόνδρα και Μπουκουβάλα αναλάβατε αρχηγοί φέτος. Τι θα προσπαθήσετε να συμβουλεύσετε τα νέα παιδιά που ήρθαν φέτος στην ομάδα;
«Είναι μεγάλη τιμή που μου δίνεται αυτό τα αξίωμα. Προσωπικά, θεωρώ ότι προηγούνται άλλα παιδιά από εμένα όπως είναι ο Σκόνδρας, ο Μπουκουβάλας, ο Περιστερίδης και ο Σιόντης, παιδιά έμπειρα με πολλές παραστάσεις και μπορούν να βοηθήσουν σε πιο μεγάλο βαθμό από εμένα. Το περιβραχιόνιο έχει δοθεί σε μεγάλους παίκτες στον ΠΑΣ και είναι τιμή σε όποιον καταφέρει να το φορέσει, αλλά αυτό δεν είναι τόσο μείζονος σημασίας αφού υπάρχουν μεγαλύτερα ζητήματα».
Θα βοηθήσει η αναδιάρθρωση το ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Με όλα αυτά που ακούγαμε με την ΕΡΤ και τα χρήματα που θα δώσει εγώ πίστευα ότι θα γίνει ένα πρωτάθλημα πρωτοποριακό και ποιοτικό. Κατά τη γνώμη μου πιστεύω ότι δεν θα βοηθήσει, οι εγγυήσεις που μας έδιναν δεν τηρήθηκαν μέχρι στιγμής και πιστεύω ότι όλο αυτό μόνο πίσω θα πάει το πρωτάθλημα. Από αυτό βγήκε χαμένος ο ΠΑΣ γιατί αν δεν γινόταν η αναδιάρθρωση δεν θα έπεφτε».
Η σμίκρυνση των κατηγοριών θα το βοηθήσει;
«Σαν αρχή, σαν μοτίβο, σαν μοντέλο είναι σωστό, μπορεί να βοηθήσει και να υπάρχουν μεγαλύτερα έσοδα, οι ομάδες να είναι πιο καλά οικονομικά και να βοηθάνε και τους παίκτες. Αλλά ρεαλιστικά πιστεύω ότι δεν θα μπορέσουν να το υποστηρίξουν. Αν το καταφέρουν θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο, αν και προσωπικά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος για αυτό».
Θέλω να κάνεις μια αποτίμηση της συνεργασίας που είχες με τον κ. Πετράκη
«Ξέρετε όλοι την πορεία του κ. Πετράκη, είναι αξιοθαύμαστη, έδωσε τα μέγιστα στην ομάδα. Η προσωπική μας συνεργασία κύλησε πολύ ομαλά, δεν είχε εντάσεις και θα την χαρακτήριζα άψογη».
Πώς ήταν οι πρώτες μέρες της κοινής συνεργασίας με τον κ. Γιαννίκη;
«Έγινε μια αλλαγή, νέα πνοή στην ομάδα, άλλος προπονητής. Πιστεύω τα πρώτα δείγματα είναι πολύ θετικά, του αρέσει να οργανώνει το παιχνίδι από πίσω, πολύ κατοχή μπάλας και πάντα στόχος η επίτευξη τέρματος. Έχει να δώσει πάρα πολλά ο νέος προπονητής, φέτος πάμε για πρωταθλητισμό και πιστεύω ότι ένας προπονητής με κατοχή μπάλας και τη δημιουργία στο παιχνίδι θα βοηθήσει πολύ τον ΠΑΣ».
Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο τομέας που χρειάζεσαι βελτίωση παικτικά;
«Εγώ μέχρι πρότινος πίστευα ότι υστερούσα στη δύναμη. Ένας μπορεί να λέει θες δουλειά στην τακτική, ένας προπονητής μπορεί να έρθει και να πει ότι τεχνικά είσαι καλά, δούλεψε πιο πολύ στο τελείωμα των φάσεων. Εγώ όλες τις κριτικές που έχω μαζέψει και τις ακούω από προπονητές, εφημερίδες, κρατάω όλες τι απόψεις.
Πιστεύω ότι το τελείωμα των φάσεων δεν είναι εύκολο πράγμα και είναι ανάλογα σε τι συνθήκη θα παρουσιαστείς μέσα στο γήπεδο, το σκοράρισμα και η συγκέντρωση. Απ’ ό,τι μου έλεγε ο κ. Πετράκης στο τελευταίο τρίτο όταν φτάνουμε τη μπάλα χρειάζομαι περισσότερο καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα».
Να σχολιάσεις τα παρακάτω ονόματα
Γ. Χριστοβασίλης: «Ήσυχος πρόεδρος, δεν εμπλέκεται στα της προπόνησης, δίνει τα κλειδιά στον προπονητή, λίγες φορές τον έχουμε δει στα αποδυτήρια όταν συντρέχει κάποιος πολύ καλός ή πολύ κακός λόγος και είναι μια ήρεμη δύναμη».
Γ. Πετράκης: «Δάσκαλος. Παρόλο που υπάρχουν κακές κριτικές που έπεσε η ομάδα δεν πιστεύω ότι είναι αυτός ο λόγος. Πριν τρία χρόνια είχε πάει την ομάδα στην Ευρώπη. Έχει βοηθήσει πάρα πολλά παιδιά».
Δ. Νιαρχάκος: «Είναι της πειθαρχίας, είναι κοντά στον ποδοσφαιριστή, οργανωτικός. Ο ρόλος του είναι να κρατάει τα αποδυτήρια σε μια τάξη».
Β. Αλεξίου: «Από τους καλύτερους γυμναστές στην Ελλάδα, μεγάλο έργο σε πολλές ομάδες, θα τον βρούμε αντίπαλο φέτος. Δουλευταράς, το μόνο σίγουρο».
Α. Γιαννίκης: «Φιλόδοξος, υπάρχει πνεύμα αισιοδοξίας, πιστεύω θα βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα. ‘Άλλο στυλ που το χρειάζεται ο ΠΑΣ για να αλλάξει σελίδα».
Γ. Ντουρουντός: «Πάρα πολύ καλός γυμναστής, τον είχα συναντήσει ξανά σε μια δοκιμή μια εβδομάδα που είχα πάει στον Λεβαδειακό και από τότε είχε πολύ καλά δείγματα. Καλός γυμναστής και μεθοδικός».
Ν. Μπαδήμας: «Πολύ καλός, είχα προσπαθήσει πέρυσι να δω παιχνίδια της Κ17, πολλά παιδιά ανέβαιναν και σε εμάς πάνω όπως και τώρα στην προετοιμασία. Πολλά παιδιά έχουν ταλέντο δεν ξέρω αν μπορούν να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα γιατί η Β Εθνική είναι πολύ δύσκολη κατηγορία. Έχουν ταλέντο και πέρυσι έβλεπα δουλεμένη ομάδα, το έβγαζαν μέσα στο γήπεδο. Άριστες σχέσεις με τον κ. Μπαδήμα, πολύ ήρεμος, δουλευταράς».
Πιστεύεις ότι κάποιες συγκεκριμένες ομάδες στη Β θα μας δυσκολέψουν. Υπάρχουν κι ιστορικές ομάδες
«Καθρέπτης είναι το γήπεδο, ότι φαβορί και να βγάλουν, μπορεί να ανέβει μια ομάδα που δεν θεωρείται. Σίγουρα, τα ονόματα είναι ο Απόλλων Σμύρνης, ο Λεβαδειακός, η Παναχαϊκή, ο Πλατανιάς και φυσικά η δική μας ομάδα. Θα γίνει ένα ποιοτικό πρωτάθλημα, δεν ξέρουμε αν αρχίσει και αν τηρηθούν οι εγγυήσεις αλλά θα γίνει ένα δυνατό πρωτάθλημα αν όλες αυτές οι ομάδες είναι δυνατές».
Πρωτάθλημα πάντως με μεγάλες αποστάσεις
«Πολλά ταξίδια. Είμαστε στην Ήπειρο και τα πιο πολλά ταξίδια τα κάνουμε με το λεωφορείο που είναι κουραστικό ταξίδι βέβαια αλλά είναι ένα μέρος της δουλειάς μας».
Πιστεύεις ότι τα φιλικά μπορούν να δείξουν τι μπορεί να πετύχει η ομάδα;
«Τα φιλικά πιστεύω ότι είναι ένας τρόπος να ξεφεύγεις από τη ρουτίνα της προετοιμασίας κι από των προπονήσεων. Σίγουρα βλέπεις πολλά στοιχεία, αν και υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, ο προπονητής βλέπει τι μπορεί να βγάλει ο παίχτης στο γήπεδο,ποιους μπορεί να εμπιστευτεί, ποιοι θέλουν βελτίωση σε διάφορα κομμάτια τακτικά και είναι ένας τρόπος να δείξει ο παίχτης τις δυνατότητές του γιατί είναι κάποια νέα πρόσωπα που δεν τα έχει δει ο κόσμος, να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους και πως μπορούν να βοηθήσουν τον ΠΑΣ».
Ποδοσφαιρικά ποιο θα είναι το βήμα παραπάνω για εσένα;
«Εγώ αφού είμαι και φέτος στην ομάδα και είμαι ευτυχισμένος για αυτό, θα δώσω όπως και όλα τα χρόνια είτε έπαιζα είτε όχι, είτε εκτός αποστολής, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για το στόχο που έχει η ομάδα, την άνοδο. Ο πρώτος στόχος είναι η άνοδος με τον ΠΑΣ , να έχουμε υγεία και όσο το δυνατό ψηλότερα είτε με τον ΠΑΣ είτε με άλλη ομάδα. Απλά να βάζουμε μικρούς στόχους, το πρωτάθλημα είναι μια μεγάλη κούρσα φέτος, να μπορέσουμε να ανέβουμε , να δώσουμε τη χαρά στον κόσμο που του έχει λείψει τους τελευταίους μήνες».
Ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΣ, όντας και αρχηγός, για να τον ξαναφέρετε κοντά σας:
«Ο κόσμος με το δίκιο του και καλά κάνει να θέλει η ομάδα να βρίσκεται όσο πιο ψηλά γίνεται. Όλοι μας είχαμε συνηθίσει να βρίσκεται η ομάδα στη Super League και στην πρώτη οκτάδα και το πετύχαινε σχετικά εύκολα τις προηγούμενες χρονιές. Εγώ τον δικαιολογώ που έχει ξενερώσει, δεν είναι το καλύτερο πράγμα να βλέπει την ομάδα να υποβιβάζεται και σε κάποια παιχνίδια χωρίς να βγάλουμε αντίδραση. Ένα μήνυμα είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε, εμείς θα παλέψουμε με ή χωρίς τη βοήθεια του κόσμου, αλλά με τον κόσμο μαζί μας θα είναι πιο εύκολο το έργο μας και ειδικά στην έδρα μας που πρέπει να είναι για εμάς απόρθητη έδρα».