Ενώ συνεχώς χτυπά την πόρτα εισόδου στην Ε.Ε...'

Ο ΡΑΜΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Αρνείται να εφαρμόσει ακόμη και αποφάσεις των Αλβανικών Δικαστηρίων, παραχωρώντας παράνομα εκτάσεις - φιλέτα σε φίλους του επιχειρηματίες

Σε πλήρη εξέλιξη ο αφελληνισμός της Βορείου Ηπείρου

AGIOI SARANTA EKSAMILI

• Το όργιο αρπαγής ελληνικών περιουσιών συνεχίζεται στην Αλβανία. Το σχέδιο του καθεστώτος Ράμα για αφελληνισμό της Βορείου Ηπείρου είναι σε πλήρη εξέλιξη κάτω «από τη μύτη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία κλείνει τα μάτια στην καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μηδέ εξαιρουμένων και αποφάσεων των αλβανικών δικαστηρίων, από ένα κράτος που χτυπά την «πόρτα εισόδου» σε αυτή και μάλιστα απαιτητικά, όπως προκύπτει και από τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν μετά την πρόσφατη αναβολή των ενταξιακών διαδικασιών.
Τα τελευταία χρόνια το Αλβανικό καθεστώς με την πλήρη στήριξη του Αλβανού Πρωθυπουργού Ράμα -που αντιγράφει τις πρακτικές των Τούρκων- έχει βάλει πρώτο στόχο όλα τα ακίνητα «φιλέτα» στην παραθαλάσσια ζώνη Χειμάρας – Αγίων Σαράντα τα οποία με διάφορες μεθοδεύσεις τα μεταβιβάζει με συνοπτικές διαδικασίες σε φίλους της σημερινής Κυβέρνησης.
Έχει καταστεί πλέον κανόνας ο εξαναγκασμός των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου να ξεπουλήσουν την περιουσία τους σε οργανωμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, με εξευτελιστικές τιμές που τις καθορίζει το κράτος, αφαιρώντας και το τελευταίο συναισθηματικό στοιχείο που κρατά «δεμένους» τους Έλληνες γηγενείς της περιοχής με τις πατρογονικές τους εστίες. Στην επίσημη πολιτική της αρπαγής περιουσιών, πρέπει να προστεθεί και η δράση περιφερειακών κυκλωμάτων που επιτρέπουν παράνομες κατασκευές και καταπατήσεις.
Μια τέτοια περίπτωση ανακαλύφθηκε στη Χιμάρα με τρείς υπαλλήλους της Πολεοδομίας να κατηγορούνται για παραβάσεις τέτοιου είδους. Πρόκειται για τη λεγόμενη «μαρίδα» που διώκεται ποινικά, την ώρα που οι μεγαλοεπενδυτές φίλοι του Ράμα καταπατούν περιουσίες και χτίζουν αυθαίρετα θέρετρα.

Κάνουν «πλάτες» στο Ράμα!
Το κράτος Δικαίου, που αποτελεί έναν από τους όρους που έθετε η Ε.Ε. για την έναρξη των ενταξιακών διαδικασιών της Αλβανίας δεν υφίσταται και εδώ βεβαίως προκύπτουν τεράστια ζητήματα για την στάση που τηρεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο έχει «παγώσει» όλες τις αποφάσεις που αφορούν την Αλβανία από το 2016- καθώς όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ ο κ. Νίκος Μελέτης στο liberal.gr, επικαλείται την... ιδιαιτερότητα και τα κενά στην Αλβανική νομοθεσία, κάτι που δίνει την ευκαιρία στον Ράμα να «τελειώνει» μια και καλή με τις ελληνικές περιουσίες.

Η ώρα της Ελλάδος
Η άρνηση των Αλβανικών αρχών να εφαρμόσουν τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, η παρελκυστική τακτική των ενστάσεων και των αναιρέσεων που εφαρμόζουν, δίνοντας στο ίδιο διάστημα άδειες σε καταληψίες να χτίσουν συγκροτήματα, καθιστούν αναγκαία την παρέμβαση της Ελλάδος, ειδικά μάλιστα όταν η Ε.Ε. δεν δείχνει πρόθυμη να εγκαλέσει με ουσιαστικό τρόπο στην τάξη τον Ράμα.
«Η Ελλάδα έχει και πρέπει να χρησιμοποιήσει και σε διμερές επίπεδο όλα τα εργαλεία που διαθέτει, ώστε να μην θεωρείται πλέον «δεδομένη» από τον κάθε Ε. Ράμα, μια και η στάση αυτή αποθρασύνει ακόμη περισσότερο τον αλβανικό εθνικισμό και καθιστά ακόμη πιο ευάλωτη την Ελληνική Εθνική Μειονότητα. Η προστασία των ελληνικών περιουσιών στην Αλβανία αποτελεί εθνική υποχρέωση για την Ελλάδα και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», σημειώνει ο έγκριτος αρθρογράφος ο οποίος παραθέτει επιστολή Βορειοηπειρωτών που περιγράφουν την ταλαιπωρία τους στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την αρπαγή της περιουσίας τους και τον εμπαιγμό που υφίστανται από την Αλβανική Κυβέρνηση, αναδεικνύοντας και τις ευθύνες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Επιστολή – ντοκουμέντο
Συγκεκριμένα η επιστολή υπογράφεται με τα αρχικά Μ. - Α.Π. και Ευρ. Π. και αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να τη μελετήσουν όσοι εμφανίζονται πρόθυμοι να δώσουν «συγχωροχάρτι» για την πολιτική του στον Έντι Ράμα. Το κείμενό της, όπως δημοσιεύτηκε στο Liberal. gr έχει ως εξής.
«Η υπόθεση αφορά την επιστροφή κατασχεθείσας περιουσίας στην περιοχή Εξαμίλια. Το 1994 η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε την επιστροφή των περιουσιών που είχαν κατασχεθεί από το καθεστώς Εμβέρ Χότζα. Ο κρατικός φορέας επιστροφής λεγόταν ΑΚΚΡ.
Το 2006 ο φορέας αποφάσισε με την απόφαση 260 την εξ αδιαίρετου επιστροφή στρεμμάτων στους κληρονόμους των δικαιούχων. Η κληρονόμος του 8/96 (που αντιστοιχούν σε 593 στρέμματα) του κτήματος ήταν η μητέρα μας Β.Π. κάτοικος Πατρών. Η περιοχή της γης είναι στα Εξαμίλια, απέναντι της Κέρκυρας. Ο φορέας ΑΚΚΡ εξέτασε όλα τα δικαιολογητικά και στοιχεία της και τα βρήκε καθόλα νόμιμα και έγκυρα.
Το 2008 μετά από δύο δικαστικές αποφάσεις στους Αγίους Σαράντα δόθηκαν στην μητέρα μας Β.Π. τα 593 στρέμματα στην περιοχή Εξαμίλια, παραθαλάσσια με απόσταση 2041 m από τις ακτές της Κέρκυρας (Άγιος Στέφανος). Στις αποφάσεις συμπεριλαμβάνονται και οι ακριβείς χάρτες του αποδιδόμενου κτήματος.
Εκδόθηκαν δύο εντολές από τον αρμόδιο γενικό διευθυντή του ΑΚΚΡ κ. Πουλερι προς το υποθηκοφυλακείο Αγίων Σαράντα να εγγραφεί το κτήμα στο όνομα της μητέρας μας.
Ομοίως και το δικαστήριο των Αγίων Σαράντα μέσω του δικαστικού επιμελητή (κλητήρα) έδωσε εντολή στον υποθηκοφύλακα να εγγράψει τα όρια της κληρονομηθείσας περιουσίας στην Β.Π.. Καμιά από τις ανωτέρω εντολές δεν εκτελέστηκε.
Ο υποθηκοφύλακας τιμωρήθηκε με πρόστιμο από τον κλητήρα 50000 LEK (οι κλητήρες στην Αλβανία έχουν αυτό το δικαίωμα) λόγω της μη εκτέλεσης των αποφάσεων.
Αντί να εγγραφεί η περιουσία, ο κεντρικός υποθηκοφύλακας Τιράνων κίνησε την διαδικασία ποινικής δίωξης εναντίον της μητέρας μας για πιθανή πλαστογραφία εγγράφων.
Η παραπάνω δίωξη εξετάστηκε λεπτομερώς από την εισαγγελία Αυλώνας επί 9 μήνες απεφάνθη δε ότι όλα τα στοιχεία της Β.Π. καθώς και όλα τα προσκομισθέντα έγγραφα και οι διαδικασίες ήταν απολύτως σωστά . Η δίωξη απερρίφθη και έπαυσε. Παρόλα αυτά ο υποθηκοφύλακας των Αγίων Σαράντα εξακολούθησε να μην γράφει την περιουσία της Β.Π. στο υποθηκοφυλάκειο.
Αποταθήκαμε τότε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Φεβρουάριο 2011) εναντίον της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Ακόμα δεν έχει βγει αποτέλεσμα επειδή όλες οι αποφάσεις που αφορούν την Αλβανία έχουν παγώσει από το 2016.
Τέλος η κυβέρνηση της Αλβανίας ζήτησε δικαστική έρευνα (που διήρκεσε 7 χρόνια) για την νομιμότητα των τίτλων, στοιχείων και εγγράφων όλων των ιδιοκτητών των κτημάτων της περιοχής Εξαμίλια (τοποθεσία Kepi Skales).
Ταυτόχρονα για όλη την περίοδο της δικαστικής διαδικασίας πάγωσαν όλες οι αγοραπωλησίες και μεταγραφές στην ευρύτερη περιοχή στο υποθηκοφυλάκειο Αγίων Σαράντα κατόπιν εντολής της κυβέρνησης.
Εντωμεταξύ απεβίωσε η μητέρα μας κι εμείς οι δύο Μ.-Α.Π. και Ευρ.Π. είμαστε οι μόνοι νόμιμοι κληρονόμοι γεγονός που αναγνωρίστηκε από τις αλβανικές αρχές.
Η δικαστική έρευνα των ιδιοκτητών της περιοχής Εξαμίλια τελείωσε 7 Ιουνίου 2019 με πλήρη δικαίωση της πλευράς μας. Και πάλι δεν ενεγραφη το κτήμα στο υποθηκοφυλάκειο γιατί ο δικηγόρος του κράτους άσκησε έφεση στο αποτέλεσμα για όλους τους συμμετέχοντας που δικαιώθηκαν. Η έφεση στο Αργυρόκαστρο δεν έχει εκδικαστεί λόγω της πανδημίας.
Εν τω μεταξύ Αλβανός μεγάλο-επιχειρηματίας καταπάτησε την έκτασή μας που λόγω πανδημίας δεν μπορούσαμε να επισκεφθούμε για 18 μήνες και χτίζει τουριστικά καταλύματα που τα ονομάζει Arameras Beach Lodges Ksamil.
Στις 25 Ιουνίου 2021 ασκήσαμε μέσω Αλβανού δικηγόρου ασφαλιστικά μέτρα στην εισαγγελία και επερώτηση στην αστυνομία, πολεοδομία και δημαρχείο Αγίων Σαράντα και αναμένουμε τα αποτελέσματα.
Οι Αλβανικές αρχές κατά πληροφορίες είναι ενήμερες για το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Arameras Beach Lodges Ksamil».