ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΙΠΑ - ΞΕΙΠΑ!..
Το είπα - ξείπα σ’ αυτή την συγκυβέρνηση είναι προϊόν εν αφθονία. Είπα - ξείπα σε όλα τα επίπεδα, σε όλα όσα καταπιάνονται, χώρια στην ασθένεια της κωλοτουμπίασης που έχει πέσει σε όλη την κυβέρνηση με πρώτο τον Αλέξη.
ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ...
Εμείς τελειώσαμε τη δουλειά μας, λέει ο Κοτζιάς και ρίχνει το μπαλάκι στον Πρωθυπουργό του για να δώσει λύση στο Σκοπιανό. Ένα τηλεφώνημα είναι όλο κι όλο και το Σκοπιανό λύθηκε. Αμ δε! Έλα που το γ...νο τηλέφωνο δεν χτυπάει και το παιδί τζάμπα ξενυχτάει και πάει να ξαναβγάλει έρπητα στα χείλη.
ΤΟ ΟΝΟΜΑ...
Εδώ Ζάεφ - εκεί Ζάεφ! Οέο, πού είναι ο Ζάεφ; Και το τηλέφωνο και πάλι δεν χτυπάει διότι μπλέχτηκαν οι γραμμές. Μάλιστα, φαίνεται να του έδωσαν το τηλέφωνο του Βαξεβάνη για να μας ενημερώσει ότι το όνομα είναι Gorna Makedonija!
Ο ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ...
Εν τω μεταξύ, έως να έλθει το γ...νο το τηλεφώνημα, ένας κρύος ιδρώτας λούζει τον σύντροφο Πάνο που πετάχτηκε μία βόλτα αναψυχής στο Μονακό να ανοίξει καμιά σαμπάνια με τον πρίγκιπα και να πιούν εις υγεία των ιθαγενών της χώρας που λέγεται Ελλάδα. Από κει έριξε και τις ρουκέτες σε Βαρβιτσιώτη - Κικίλια που μάχονται υπέρ των ιδεωδών της πατρίδας τους από τις πρώτες θέσεις των παραλιών της Μυκόνου!
ΤΑ ΜΕΤΕΡΙΖΙΑ...
Άντε τώρα να έχει κανείς εμπιστοσύνη σ’ όλο αυτό το τουρλουμπούκι και να τους αναθέσει σπουδαίες αποστολές όπως είναι το «Σκοπιανό», το «Ελληνοτουρκικό» και το «Κυπριακό»...
ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ...
Άντε τώρα να τους μαζέψεις από τις ξαπλώστρες και τις πολυτελέστατες σουίτες και να τους ζώσεις φυσεκλίκια να πολεμήσουν τον οχτρό και να υπερασπιστούν τα ιερά και όσια της φυλής. Μάλιστα, έχουν πιάσει τα μετερίζια των καναλιών και υπηρετούν τον στρατάρχη Αυτιά που κι αυτός με τη σειρά του επιστρατεύει τους Ρωμανιάδες της επικράτειας για να λύσουν το συνταξιοδοτικό!
ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ!
Τα πολύ όμως σοβαρά ζητήματα τα αφήνουν να τα λύσει ο λαός μόνος του, ο οποίος σήμερα ως «ετερόκλητος όχλος» ξανακατεβαίνει στους δρόμους για το «Σκοπιανό», το οποίο έχει μετατραπεί σε «Μακεδονικό ζήτημα». Σε 15 πόλεις της χώρας, κυρίως της Μακεδονίας, σήμερα το απόγευμα διαδηλώνουν κατά της διαπραγμάτευσης του Μακεδονικού έτσι όπως το διαχειρίζεται ο Τσίπρας με τον Κοτζιά. Μεταξύ των πόλεων και τα Ιωάννινα όπου στις επτά σήμερα θα γίνει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία...
ΤΑ... ΕΘΝΙΚΙΑ!
Εθνίκια (κατά το καθίκια προφανώς) χαρακτηρίζει όλους όσους διαμαρτύρονται σήμερα για την Μακεδονία, ο σύμβουλος του Αλέξη Καρανίκας. Αυτός ο αρνητής στράτευσης έχει αναλάβει να διαχειριστεί εθνικού περιεχομένου ζητήματα και μάλιστα τον χρυσοπληρώνουν όλοι εκείνοι που σήμερα διαμαρτύρονται!
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ!..
«Ποιοι Μακεδόνες. Όλοι εσείς που σήμερα κατοικείτε στην Μακεδονία ήρθατε από τον Πόντο και την Μικρά Ασία, άρα δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε, παλιο-εθνίκια του κερατά. Για ποιον Μ. Αλέξανδρο και κουραφέξαλα μιλάτε. Ποια ιστορία διαβάσατε και μιλάτε για Μ. Αλέξανδρο και Μακεδονία»! Αυτά είναι σε ελεύθερη μετάφραση όσα έγραψε αυτό το εθνίκι κατά το καθίκι και τον ανέχεται ο νεοέλληνας που σήμερα κατεβαίνει στους δρόμους...
ΜΕ ΤΟ ΑΔΕΛΦΑΤΟ!
Όμως, ο Καρανίκας δεν είναι Μπουτάρης να κάνει την μπανταλωμάρα και να κατέβει σε καμιά τέτοια εκδήλωση γιατί φοβάται μη τον κάνουν του αλατιού. Προτιμά τα σκοτεινά υπόγεια παρέα με το «αδελφάτο» με το οποίο φωτογραφίζεται αμφάς - προφίλ...
ΜΠΛΕΞΑΜΕ!
Μπλέξαμε, φίλοι μου και το ζητούμενο είναι πώς ξεμπλέκει κανείς μ’ αυτούς. Στήνονται στις τηλεοράσεις και πάει η αρλούμπα σύννεφο και παριστάνουν τους σπουδαίους. Βγαίνει ο Υπουργός Κοτζιάς και απολάει την μπαρούφα περί αναγνώρισης της Μακεδονικής γλώσσας, την αρπάζουν και τα κουτάβια τύπου Κουρουμπλή κι αρχίζουν τα γαυγητά αναπαράγοντας την μπαρούφα. Ψάχνουν στ’ αρχεία της εποχής Κων/νου Καραμανλή για να βρουν αυτή την αναγνώριση και δεν υπάρχει πουθενά, κάτι που το επιβεβαιώνει ο ίδιος ο Μπαμπινιώτης. Αλλά είπαμε, φτύσε κι άλλο. Η δουλειά τους να γίνεται και το 7χίλιαρο να πέφτει!
ΤΑ ΧΑΪΜΑΛΙΑ...
Αμ το άλλο! Που ήρθε ο Αυγενάκης στα Γιάννενα και πούλησε... χαϊμαλιά στους ιθαγενείς! επειδή ήταν πολλοί εκείνοι που δεν αγόρασαν, είπε να τους τραβήξει κι έναν εξάψαλμο ο πολύς Αυγενάκης που χάρισε φυλαχτά κι άλλα τέτοια λιλιά για να εισπράξει στην καλύτερη των περιπτώσεων την αποχή από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα.
ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ...
Ρε το φίλο μας τον Λευτεράκη! Παιδί με αρχές που το πάει το γράμμα και δεν σηκώνει και μύγα στο σπαθί του. Ο Λευτεράκης που ελέω Κυριάκου θεωρείται ο κυρίαρχος και ορίζει αυτός τους κανόνες του κομματικού παιχνιδιού αγνοώντας τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες ο Κυριάκος ρίχνει το βάρος των πρωτοβουλιών. Έτσι τουλάχιστον λέει...
ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ...
Δεν ξέρω αν έγινε κάτι τέτοιο, αλλά συζητήθηκε αρκετά. Ο λόγος για την παραίνεση προς τον Αλ. Καχριμάνη να καταφερθεί εναντίον και της εφημερίδας «Π.Λ.» που ασκεί κριτική (;) στο έργο της Περιφέρειας. Μάλιστα, αυτά τα λόγια της παραίνεσης τα έβαλαν στο στόμα δημάρχου του Νομού εν ενεργεία, ο οποίος έχει «ευεργετηθεί» τα μάλα από την εφημερίδα, η οποία, αν μη τι άλλο, «σκανδαλωδώς» στηρίζει το έργο του Αλ. Καχριμάνη διαχρονικά και από την πρώτη μέρα που βγήκε στο πολιτικό προσκήνιο.
ΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ...
Το παραπάνω σκηνικό έγινε, αν έγινε, παρουσία του Λ. Αυγενάκη και κατά την στιγμή που ο Καχριμάνης έριχνε κεραυνούς κατά των ανωνύμων μπλοκς, ιστοσελίδων και κάποιας μερίδας του τύπου. Ήταν εκείνο το σημείο που ο ίδιος ο Αυγενάκης συνηγόρησε στους κεραυνούς Αλέκου υπερθεματίζοντας και λέγοντας ότι αυτός γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Αφού λοιπόν γνωρίζουν αυτοί, γιατί δεν το γνωστοποιούν για να μη μπαίνουν όλοι στο τσουβάλι του αναθέματος;
Η ΕΞΗΓΗΣΗ...
Μου δίνεται εδώ η ευκαιρία να ξεκαθαρίσω για μια ακόμη φορά ότι ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχω με οποιοδήποτε μπλοκ ή ιστοσελίδα επώνυμη ή ανώνυμη. Κάποιοι αρέσκονται να φτιάχνουν σενάρια για να κρύβουν τη δική τους γύμνια και τις δικές τους αδυναμίες ψάχνοντας για δράκους. Επειδή στο παρελθόν πρώην φίλος με απείλησε με αποκαλύψεις μέσω ξαδέλφου της google Λονδίνου τον προκαλώ εδώ και τώρα να δώσει τα στοιχεία στη δημοσιότητα και να τα στείλει στις εισαγγελικές αρχές. Ας βρουν λοιπόν κάποιοι επιτέλους τα κάκαλα να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία για να μάθει ο κόσμος και να μάθουμε κι εμείς τη μυστική μας συνεργασία. Όλα μου τα χρόνια γράφω και υπογράφω τις θέσεις και τις απόψεις μου και αυτή την υπογραφή και την τιμώ και την «πληρώνω» με το παραπάνω όταν γίνομαι ενοχλητικός στην εξουσία, εγκόσμια ή υπερκόσμια και μαζί με τον υπογράφοντα μπαίνει σε περιπέτειες δικαστικές και η εφημερίδα. επομένως, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για κάθε κατακαημένο που ψάχνει για εχθρούς επειδή οι ίδιοι είτε έχουν αδυναμίες ή φοβούνται το ξεβράκωμα! Με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθω, να στείλω τα δικά μου χαιρετίσματα στον Λευτεράκη τον φίλο μας!
Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ...
Πουλάνε φθηνά τα κυλικεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας και γι’ αυτό δεν χρειάζονται ταμειακές μηχανές. Αυτή ήταν η πιο γελοία και επικίνδυνη δικαιολογία που ακούστηκε από χείλη Υπουργού όταν αποκαλύφθηκε το μεγάλοσκάνδαλο φοροδιαφυγής που γίνεται κατά τον πιο επίσημο τρόπο. Πολλά εκατομμύρια ο τζίρος στα κυλικεία του Υπουργείου, αλλά η απαλλαγή φορολογίας γίνεται γιατί είναι φθηνός ο καφές!
ΦΘΗΝΙΑ ΚΑΙ ΦΘΗΝΙΑΡΗΔΕΣ...
Κατά το σκεπτικό και την πρακτική του κ. Κουρουμπλή που όλα τ’ άλλα τα βλέπει αλλά την φοροκλοπή στο Υπουργείο του όχι, θα πρέπει να λειτουργήσει έτσι ολόκληρη η ελληνική οικονομία. Με το πρόσχημα των φθηνών προϊόντων κανείς να μη κάνει κανένα φορολογικό στοιχείο κι όλα καλά καμωμένα. Τι άλλο θ’ ακούσουμε και θα δούμε με τούτο το σκυλολόι...
ΓΙΑ... ΒΡΟΥΒΕΣ!
Σκάει, που λέτε, το σκάνδαλο στο Υπουργείο Ναυτιλίας και ο Κουρουμπλής φαίνεται να το διασκεδάζει. Έχουν δικό τους καθεστώς και μη τους ενοχλείτε διότι θα μας βάλουν «καπέλο» στον εσπρέσσο και στη μπουγάτσα, είναι το σκεπτικό του και ούτε που περνάει από το μυαλό του Τσίπρα να στείλει για... βρούβες στο Αγρίνιο τον λεβέντη Υπουργό του. Αλλά, είπαμε. Ο Αλέξης έχει βγάλει τα παιδιά στην αυλή για παιχνίδια κι αυτός απολαμβάνει την συντροφιά του με τους Καρανίκες που του γράφουν και του λένε ανέκδοτα για Ποντίους!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.